από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και 
Αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς. Αν και αρχικά ήθελα να τοποθετηθώ στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι επανειλημμένα μου δίνεται ο λόγος όταν πλέον κοντεύει να λήξει η συνεδρίαση, με αναγκάζει να εκφραστώ και από εδώ.
Είναι αρκετός καιρός που υποστηρίζω την αλλαγή κατεύθυνσης εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που ενσωματώνει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και παράγει "τερατογενέσεις".
Τέσσερις είναι οι εναλλακτικοί ιδεολογικοί άξονες που προτείνω: Δυναμική Πατριωτική πολιτική-Κοινωνική αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση-ανθρώπινη Καθημερινότητα-ποιοτικό Περιβάλλον.
Οι λόγοι που το ΠΑΣΟΚ δεν μεγαλώνει είναι ξεκάθαροι.
Η τυφλή προσκόλληση στη φρούδα ελπίδα μίας παραπαίουσας Ευρώπης, οι παλινωδίες σε θέματα όπως η αποξήλωση του Δημοσίου Πανεπιστημίου, η απουσία δυναμικής κριτικής για τις φυσικές καταστροφές, η προσήλωση στον ακραίο δικαιωματισμό, η εσωστρέφεια και η αναξιοκρατία με άτομα τα οποία προωθούνται και ύστερα αποστατούν, η υπερβάλλουσα «υπευθυνότητα» που συγκρατεί τον αιχμηρό αντιπολιτευτικό λόγο και η "φοβικότητα" για τον διεκδικητικό Πατριωτισμό.
Σε κάθε περίπτωση υπήρξαν και ήρωες. Στην Α’ Αθήνας, Σύντροφοι και Συντρόφισσες, μέλη και φίλοι, Οργανωτικό, Νομαρχιακή και Τοπικές Επιτροπές. Όλοι όσοι ξημεροβραδιάζονταν σε περίπτερα, τηλέφωνα και γραφεία.
Καταφέρατε χωρίς στήριξη από "φεουδάρχες", να κρατήσετε και να αυξήσετε ποσοστά.
Αυτό είναι νίκη!
Υ.Γ.:
1. Αμφισβητώ ξεκάθαρα εκ του αποτελέσματος την εγκυρότητα της Επιστολικής ψήφου. Γιατί δεν μιλάει κανείς;
2. Τι συμβαίνει με το Κόμμα των μουσουλμάνων στη Θράκη; Γιατί δεν μιλάει επίσης κανείς;
3. Για ποιον λόγο προεκλογικά βγαίνουμε μόνο σε λαϊκές και όχι μπροστά σε πλειστηριασμούς και Σούπερ μάρκετ;
 
Top