Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «μετεκλογικά, μία συνεργασία 'πατερίτσα', μόνο για να πάρουν κάποιοι από εμάς υπουργεία, είναι λάθος». 

«Τα μηνύματα της ακρίβειας ήταν εκεί από τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση δεν τα πήρε και έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς όλοι έλεγαν πως θα είναι κάτι παροδικό», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στον Yellow Radio 101,7 FM της Θεσσαλονίκης. Και προειδοποίησε πως «οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεοκοπία».

«Το φωνάζω αυτό εδώ και έναν χρόνο», προσέθεσε ο κ. Γερουλάνος, διευκρινίζοντας ότι «έτσι όπως λειτουργεί το κράτος, δεν μπορεί να αντέξει τα χρέη τα οποία έχει μαζέψει. Δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες προστασίας των χαμηλότερων στρωμάτων».

«Αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι μεταρρυθμίσεις»
«Η κυβέρνηση αυτή, ένα πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει καθόλου, είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «μεταρρύθμιση δεν είναι η δυνατότητά μου να συμπληρώνω μία αίτηση στο διαδίκτυο. Μεταρρύθμιση σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη ανασφάλεια, ένα κράτος το οποίο κοιτάει να σε βοηθήσει και όχι να είναι μονίμως απέναντι σου».
«Ο κόσμος ζητάει κάτι άλλο από την πολιτική»

Στη Γαλλία, ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος, ο μεγάλος νικητής ήταν το κόμμα της αποχής.

Ο κόσμος είναι σε απόγνωση, πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα και η δημοκρατία, όπως την έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη της κοινωνίας, ζητάει κάτι άλλο.

«Είναι η ώρα να σκεφτούμε την πολιτική αλλιώς, πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την πολιτική με όρους εξουσίας και να αρχίσουμε να την σκεφτόμαστε με όρους υπηρεσιών», τόνισε προσθέτοντας πως πρέπει να νιώθει ο πολίτης ότι αυτό που θέλει να κάνει, μπορεί να το κάνει.

«Όχι σε συνεργασία – «πατερίτσα»
«Μετεκλογικά, μία συνεργασία ‘πατερίτσα’, μόνο για να πάρουν κάποιοι από εμάς υπουργεία, είναι λάθος», σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος, αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές.
Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Μία συνεργασία όμως σε προγραμματική βάση, για να λυθούν οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που θα αφήσει την Ελλάδα καλύτερη για τα παιδιά μας, θα την έκανα με οποιονδήποτε».
 
Top