Έμμεσες απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. 

Αιτία των απειλών αποτέλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κατά την οποία χαρακτήρισε «μη σύννομη» τη δράση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «τα ζητήματα της μειονότητας είναι εσωτερικά (σ.σ. της Ελλάδας) και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει».

Όπως μεταδίδει «Η Φωνή της Ροδόπης», η ανάρτηση που χαρακτηρίστηκε ως απειλή κατά της ζωής του βουλευτή Ροδόπης προέρχεται από τον Φερούχ Οζκάν, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν το πανελλήνιο με τις προκλητικές του δηλώσεις.

Ο τελευταίος, με καταγωγή από την Κομοτηνή, παρουσιάζεται ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Αυτόνομης Συνόδου Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης» και στο πρόσφατο παρελθόν είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει μέχρι και «διαπραγμάτευση» για «ειδικό καθεστώς» στην ελληνική Θράκη!

Στην ανάρτηση του, ο Φερούχ Οζκάν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε το έλεος του Θεού στην πολιτική ζωή του Ιλχάν Αχμέτ. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έσπασαν την πένα του Ιλχάν Αχμέτ. Σας ευχόμαστε μια υγιή ζωή όσο και να βλέπετε τα λάθη που έχετε κάνει στην επόμενη ζωή σας».

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που εξέφρασε τη στήριξή του στο Ιλχάν Αχμέτ και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Κανείς δεν θα πειράξει τον Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ! Τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους απείλησαν με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τη ζωή του Έλληνα Βουλευτή. Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και συντρόφου μας».
 
Top