«Για τα θέματα που αφορούν τη ζωή και τη δολοφονία κάποιου δεν αποφασίζετε εσείς. Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας  από το βήμα της Ολομέλειας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα μας προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσο θα έχουν οι γυναίκες δικαίωμα στην άμβλωση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανικού Δικαστηρίου, έψεξε τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τη δημόσια θέση που έλαβαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφού, μάλιστα, εξέφρασε την άποψη πως υπέρ των εκτρώσεων είναι μόνον εκείνοι που έχουν ήδη γεννηθεί και πως λόγο για το ζήτημα έχουν και τα έμβρυα, ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

 Θα κρίνουμε εμείς συνταγματικό δικαστήριο των ΗΠΑ;

«Διάβασα για την ιστορία των αμβλώσεων, τον κ. Τσίπρα στα αγγλικά και τον κ. Μητσοτάκη στα αγγλικά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το θέμα των εκτρώσεων και των αμβλώσεων. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Ναι. Αλλά βγαίνει τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας αρχηγός αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στην ίδια ακριβώς γραμμή εναντίον της απόφασης του αμερικανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και τον έχουμε πρωθυπουργό; Τον έχουν αρχηγό αυτοί; Να κρίνουμε εμείς συνταγματικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών; Αντί να πείτε ''τι έγκλημα κάναμε τόσα χρόνια και δεν κάναμε ένα συνταγματικό δικαστήριο εμείς για να αποφασίζει πραγματικά για τα μείζονα ζητήματα''», είπε αρχικά.
«Πεθαίνουμε δημογραφικά, δεν δίνετε κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες, μπολιάζετε τη χώρα, θέλετε και αμβλώσεις. Η επίφαση και η δικαιολογία είναι ότι είναι πολλά προϊόντα από βιασμούς. Προϊόν ο βιασμός και έγινε ό,τι έγινε. Εδώ είναι άλλο θέμα. Αστερίσκος. Πάντα υπάρχουν αστερίσκοι στους νόμους», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος.

 Οι αμβλώσεις δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά και τα έμβρυα
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε το δικαίωμα στην άμβλωση με το δικαίωμα στην άρνηση του εμβολίου, λέγοντας πως «το σώμα, λέει, ανήκει στη γυναίκα. Στα εμβόλια όμως το Σώμα δεν ανήκει σε εμάς. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Για να καταλάβετε την αντίφασή σας. Λέτε ότι αφορούν οι εκτρώσεις και οι αμβλώσεις τις γυναίκες. Δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες. Αφορούν και τα έμβρυα που υπάρχουν μέσα. Μην τα μπερδεύετε. Και να σας πω και κάτι; Ήσασταν όλοι έμβρυα κάποτε. Κι αν η μαμάκα σας έκανε την επιλογή που εσείς τώρα θέλετε να κάνουν οι γυναίκες».

«Τι λέμε εμείς; Για τα μείζονα ζητήματα δεν αποφασίζει η κυρία απέναντί μου, ούτε εγώ. Για τα θέματα που αφορούν τη ζωή και τη δολοφονία κάποιου δεν αποφασίζετε εσείς. Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός (…) Με δημοψήφισμα θα πάτε μέχρι τέλους. Θα σας πάμε με δημοψήφισμα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τα μείζονα ζητήματα. Αυτή είναι η άποψή μας. Δεν την αλλάζουμε. Ζήτω η Δημοκρατία. Κάτω η λογική της φαυλοκρατίας. Αυτό θα λέμε πάντα», κατέληξε.
 
Top