Ο Όλαφ Σολτς συνεχίζει την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε τη Βουλγαρία να άρει το βέτο της στις ενταξιακές συνομιλίες των Σκοπίων με την ΕΕ, λέγοντας ότι η Ένωση πρέπει να αποφύγει να διαψεύσει τις ελπίδες ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Σολτς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σόφια στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στην περιοχή ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ότι αισθάνεται μια «νέα προθυμία» της ΕΕ να επεκταθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νέος επείγοντας χαρακτήρας
Ο πόλεμος έχει προσδώσει νέο επείγοντα χαρακτήρα στη διαδικασία της προσπάθειας να συνδεθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στενότερα με το μπλοκ των 27 μελών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρωσική και κινεζική επιρροή, ανέφερε το Reuters.

Ο Γερμανός καγκελάριος έχει καταστήσει το θέμα προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μεσολαβητή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Βλέπω πιθανότητες για πρόοδο», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ. «Θα παραμείνουμε σε στενή ανταλλαγή απόψεων τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

 
Top