Το κινητό πλέον έχει γίνει απαραίτητο και όπου κι αν πάμε σίγουρα το έχουμε μαζί μας. 


Πόσο δυσάρεστο είναι όμως όταν ξυπνάμε το πρωί και αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε ξεμείνει από μπαταρία, και πρέπει να ετοιμαστούμε για να φύγουμε για τις υποχρεώσεις της ημέρας;

Αυτό βέβαια είναι κάτι που έχει τύχει σε όλους τους κατόχους κινητών αλλά κάθε φορά είναι τόσο εκνευριστικό να συνειδητοποιήσουμε πως το κινητό μας δεν έχει μπαταρία και ότι πρέπει να το φορτίσουμε πρώτα για να φύγουμε.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να φορτίσει γρήγορα το κινητό;

Για να μην περιμένουμε με τις ώρες να γεμίσει η μπαταρία του κινητού μας, υπάρχουν μερικές λύσεις.

Συγκεκριμένα:
Να το βάλουμε σε flight mode. Δηλαδή σε λειτουργία πτήσης. Γιατί το βασικό που πρέπει να ξέρουμε, είναι πως κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Εξάλλου, σημαντικό ρόλο στη φόρτιση του κινητού, παίζει αν είναι ενεργό ή κάπου στη μέση. Για αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το βάλουμε σε flight mode. Με αυτόν τον τρόπο «ρίχνουμε» τις λειτουργίες του και έτσι φορτίζει πολύ πιο άμεσα. Άλλωστε, εξοικονομούμε και ενέργεια.
Επίσης, να το κλείσουμε τελείως. Αλλά εκεί πρέπει να προσέξουμε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Πρέπει να το ενεργοποιήσουμε ξανά όσο βρίσκεται στην πρίζα. Και μπορεί πλέον η μπαταρία των κινητών να είναι φτιαγμένη από ιόντα λιθίου, που την κάνουν ανθεκτική, μα χρειάζεται προσοχή κατά τη φόρτιση.

Οι περισσότεροι επιλέγουν να φορτίσουν το κινητό τους τη νύχτα, όσο κοιμούνται, για να το βρουν σε πλήρη φόρτιση το επόμενο πρωί. Ωστόσο, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, είναι λανθασμένος ο νυχτερινός ανεφοδιασμός, καθώς το τηλέφωνο όταν φτάσει την πλήρη φόρτιση, αρχίζει να μειώνει ελάχιστα τη στάθμη του για να μπορεί να διατηρήσει την πλήρη φόρτιση.


 
Top