Τις εικόνες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας επικαλέστηκε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τη μη τήρηση του lockdown και τη μικρή μείωση των κρουσμάτων...

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, αναρωτήθηκε: «Περιμέναμε κρούσματα και θάνατοι να πέφτουν πολύ γρηγορότερα. Υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές

», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Στην ουσία δεν έχουμε lockdown. Αν βγείτε έξω, θα καταλάβετε. Πώς να μειωθούν έτσι τα κρούσματα; Το πρωί στην Αθήνα δεν μπορείς να προχωρήσεις, υπάρχει πολύς κόσμος».

«Δεν υπάρχουν συνωμοσίες, υπάρχει μόνο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε αναφορικά με τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εμβόλιο που κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είπε: «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Θα αποφασιστεί στην πορεία. Οπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν μπορούμε να το δούμε, γιατί γίνονται λίγα τεστ αυτές τις ημέρες».

Η Ματίνα Παγώνη απάντησε επίσης σε απορίες επί των δόσεων και των διαδικασιών των εμβολίων. Οπως είπε, ο εμβολιασθείς, αν κολλήσει κορωνοϊό, τον μεταδίδει γιατί καλύπτεται σε ποσοστό 50%. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι όταν κάποιος ξεκινήσει από το εμβόλιο μιας συγκεκριμένης εταιρείας, συνεχίζει με το ίδιο εμβόλιο και όχι κάποιας άλλης εταιρείας.
 
Top