Απίστευτοι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού κατά της Ελπινίκης Τσοχατζοπούλου και της κόρης της - Τις κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να αποκομίσουν οφέλη και πως παγίδεψαν τη Βίκυ Σταμάτη για να τη μεταφέρουν στο Ψυχιατρείο ώστε εκείνος να μην έχει επαφή μαζί της...

Ακης Τσοχατζόπουλος vs ξαδέρφης και ανιψιάς του με φόντο μια ιστορία που ξεκινά την εποχή όπου ήταν πανίσχυρος υπουργός και τελειώνει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου του 2020. 
Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει ο 81χρονος πρώην πολιτικός σε βάρος των συγγενών του, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί ότι χρησιμοποιούν το όνομά του για να επωφελούνται, ενώ κάνει μια ιστορική αναδρομή των σχέσεών τους από την περίοδο που μεσουρανούσε στην πολιτική σκηνή, περνάει στα χρόνια της φυλακής και ολοκληρώνει με τα τελευταία επεισόδια της κόντρας με την ξαδέρφη και την ανιψιά του.

Ολα αυτά περιέχονται σε ένα πολυσέλιδο εξώδικο που έστειλε στις 25 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά των συγγενών του, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο κλείνει την επιστολή. «Σας γνωστοποιώ ότι δεν θέλω να κάνετε χρήση της συγγένειάς μας και του ονόματός μου για δικό σας όφελος. Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να χρησιμοποιείτε προσωπικές επαφές μου και τους φίλους μου προκειμένου να αποσπάτε χάρες, χρηματικά ποσά και θέσεις εργασίας με τη δικαιολογία ότι το ζήτησα εγώ γιατί δεν τα έχω ζητήσει. Σας δηλώνω ότι ανακαλώ όποιου είδους πληρεξουσιότητα σας έχω παράσχει».


Μπορεί τη συνεπώνυμη εξαδέρφη του ο Ακης Τσοχατζόπουλος να τη χαρακτηρίζει μακρινή συγγενή, ωστόσο η αναφορά του σε συμβάντα δείχνει ότι η κυρία Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον ξάδερφό της. Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως λέει ο 81χρονος, τον επισκεπτόταν συχνά στις Φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός που δείχνει ότι είχαν μια σχέση η οποία κλονίστηκε, για να την αποκαλεί σήμερα «θηλυκό Ζήγρα», με τον οποίο, όπως λέει, είναι και πρώτα ξαδέρφια.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη ξαδέρφη του είχε αναλάβει τη φροντίδα της υγιεινής του από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε κρατούμενος στη φυλακή και μάλιστα είχε καταθέσει και στο δικαστήριο καθώς παρουσιαζόταν ως ένα πρόσωπο πολύ κοντά στον πρώην υπουργό. Σήμερα, ο ίδιος μέσω του εξωδίκου την κατηγορεί ότι «κανιβαλίζει το όνομά μου», ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μόνο αηδία μου δημιουργούν οι αναμνήσεις μου από εσάς...».

Το τελευταίο επεισόδιο

Το εξώδικο του κ. Τσοχατζόπουλου προς την εξαδέρφη του και την ανιψιά του ξεκινάει με ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν ακριβώς από έναν μήνα. «Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η σύζυγός μου κι εγώ λάβαμε τηλεφωνική κλήση και από τις δυο σας λέγοντάς μας ότι κάποιος προσωπικός γνωστός μας θέλει να έρθει σε επαφή με εμένα αποκλειστικά. Αφού καθυβρίσατε τη σύζυγό μου και την απειλήσατε, εκείνη διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία με εσάς, όπως της υπαγόρευσαν οι ηθικές αρχές της. Με την κίνηση αυτή συμφωνώ απολύτως και εγώ.

Μετά από πολύ λίγη ώρα η γραμματεία του συγκεκριμένου γνωστού μου μού τηλεφώνησε ενημερώνοντάς με ότι είχατε ζητήσει με την ιδιότητα της αδερφής μου (που δεν έχω) να σας βρουν εργασία. Βεβαίως ουδέποτε συμφώνησα να χρησιμοποιήσετε το όνομά μου προς ίδιον όφελος. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ήρθε η ώρα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά εσάς», αναφέρει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την εξαδέρφη του Ελπινίκη ότι εμφανίζεται ακόμη και ως αδερφή του.

Στη συνέχεια στο εξώδικό του ο Ακης Τσοχατζόπουλος κάνει μια βουτιά στο παρελθόν. Τότε που ήταν πρωταγωνιστής στον πολιτικό βίο της χώρας και η εξαδέρφη του στον κύκλο των επαφών του. Σήμερα τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του είναι σκληρά και βγάζουν μια έντονη πικρία. Μέχρι και για «πλιάτσικο» στο γραφείο και το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την κατηγορεί. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν.

To εξώδικο με το οποίο ο πρώην υπουργός 
προχωρά σε ανάκληση κάθε πληρεξουσιότητας 
που έχει χορηγήσει στην ξαδέλφη του Ελπινίκη
 και την ανιψιά του

Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού - ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου.

Αλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το “πλιάτσικο” που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει) αλλά και στο σπίτι μου (στη Δ. Αρεοπαγίτου).

Δεν ξεχνώ ότι χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον».

«Μου δώσατε δηλητηριασμένο χιτώνα»

Πραγματικός χείμαρρος, ο Aκης Τσοχατζόπουλος ξεσπά εναντίον της εξαδέρφης του και της ανιψιάς του, αναφερόμενος ακόμα και στις επισκέψεις που οι δύο γυναίκες τού έκαναν την περίοδο που ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού. «Περαιτέρω, μου είναι αδύνατο να ξεχάσω τις πολύ τακτικές επισκέψεις (που εσείς επιδιώκατε για έναν λόγο...) αμφοτέρων υμών όταν κρατούμην στο κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, που με προμηθεύατε με ύποπτα, πονηρά σκευάσματα τα οποία με καθήλωναν στο κρεβάτι για ημέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις επαφές μου με την στενή οικογένεια μου. Οι τακτικές επισκέψεις είχαν ένα στόχο. Να με καταστήσουν όμηρο σας σε όλα τα επίπεδα». Μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας αιχμές ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «και για τον δηλητηριασμένο χιτώνα (υποτίθεται πλυμένα ρούχα) που με προμηθεύσατε, κύριος λόγος των επισκέψεών σας ήταν η σατανική διαστροφή σας να με προσεγγίσετε ερωτικά και χυδαία».

Προσπάθεια απομόνωσης

Ενα ολόκληρο κεφάλαιο στο εξώδικο του κ. Τσοχατζόπουλου προς την εξαδέρφη του Ελπινίκη και την κόρη της καταλαμβάνει η αγαπημένη του Βίκυ Σταμάτη. Ουσιαστικά, κατηγορεί τους συγγενείς του ότι την παγίδεψαν και τη μετέφεραν στο ψυχιατρείο για να τον κάνουν να κόψει κάθε επαφή μαζί της. «Κατά την εποχή του εγκλεισμού μου περιφερόσασταν... για τα πάντα, όταν εγώ είχα την αγωνία του ανήλικου τέκνου μου και της συζύγου μου την οποία φροντίσατε μαζί με άλλους “εκλεκτούς” συγγενείς να τη μεταφέρετε στο ψυχιατρείο για να χάσω το οικογενειακό επισκεπτήριο και την διαπροσωπική μου επαφή με τη γυναίκα μου (που ήταν κάθε Κυριακή) και να έχετε μόνο εσείς τον έλεγχο. Δεν σας ενδιέφερε να βγω από τη φυλακή, σας ενδιέφερε να μείνω για πάντα εκεί και να είμαι όμηρός σας και να έχετε τον έλεγχο των πάντων και να οικειοποιηθείτε οτιδήποτε δικό μου. Μόνο αηδία μου δημιουργούν οι αναμνήσεις μου από εσάς. Ολες οι προπεριγραφόμενες συμπεριφορές σας είναι κατακριτέες από εμένα και μη αποδεκτές».

Στις επόμενες γραμμές ο Ακης Τσοχατζόπουλος καταθέτει τα συμπεράσματα του από αυτή τη μακροχρόνια συγγενική σχέση. Κατηγορεί την εξαδέρφη Ελπινίκη Τσχατζοπούλου και την κόρη της ότι κανιβάλισαν το όνομά του και ανακαλεί όλες τις εξουσιοδοτήσεις και τα πληρεξούσια που έχει υπογράψει δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί να τον εκπροσωπούν σε τίποτα. «Πλέον όμως, έχω κουραστεί να έρχονται σε επαφή φίλοι μου και ισχυρές προσωπικότητες, που ακόμα και αυτήν τη δύσκολη στιγμή που διανύω δεν τους έχω ενοχλήσει, τους οποίους όμως ενοχλείτε εσείς ζητώντας τους χάρες, χρησιμοποιώντας το όνομά μου.

Προτεραιότητά μου είναι το παιδί μου και η γυναίκα μου, δεν ήσασταν ποτέ εσείς. Με αυτή την κίνησή μου προσπαθώ να καθαρίσω τη λάσπη που έχετε εκτοξεύσει για τη γυναίκα μου όλα αυτά τα χρόνια και την επιχείρηση εξόντωσής της. Γνωρίζω ότι προσπαθείτε να κανιβαλίσετε το όνομά μου. Αλλά σας ξεκαθαρίζω κάτι: όσο ζω δεν θα το επιτρέψω σε κανέναν συγγενή μου να ακυρώσει τους πραγματικούς συνεχιστές και κληρονόμους μου που είναι μόνο δύο. Το παιδί μου και η γυναίκα μου. Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνω ό,τι τυχόν εξουσιοδοτήσεις/πληρεξούσια έχω υπογράψει προς εσάς τις ανακαλώ. Δεν επιθυμώ να με εκπροσωπείτε σε κανένα φορέα ή αρχή. Γενικά όμως ανακαλώ ό,τι πληρεξουσιότητα σας έχω παράσχει. Για τους λόγους αυτούς και ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, διαμαρτύρομαι για τη συμπεριφορά σας».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση της εξαδέρφης στο δριμύ «κατηγορώ» του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ποια θα είναι δηλαδή η δική της εκδοχή στις κατηγορίες και τους υπαινιγμούς του 81χρονου προς την ίδια και την κόρη της, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν αυτός ο συγγενικός πόλεμος των εξωδίκων καταλήξει σε δικαστήρια και αγωγές.
 
Top