Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να αναγνωρίζουμε την αλήθεια
και να την ενστερνιζόμαστε από... οποιαδήποτε πηγή προέρχεται,
ακόμα κι αν μας έχει διδαχθεί από άλλες γενιές και από ξένους λαούς.
Για αυτόν που αναζητά την αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα
μεγαλύτερης αξίας από την ίδια την αλήθεια.
Η αλήθεια δεν τον ταπεινώνει, αντίθετα, τον τιμά και τον εξυψώνει
»
Αλ-Κίντι
(801 - περίπου 866), "Ο Φιλόσοφος των Αράβων"(1)

Αλ-Κίντι... Το όνομα του υπερσύγχρονου νοσοκομείο στην αρχαία Βέροια των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σήμερα Χαλέπι, του "φιλοσόφου των Αράβων".

Ήταν το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή: οικοδομήθηκε και λειτούργησε στο Χαλέπι το 2003, πρόσφερε ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη και θεραπείες έως το 2013, όταν το ανατολικό Χαλέπι καταλήφθηκε από τρομοκράτες, μισθοφόρους τζιχαντιστές της "πολιτισμένης" δύσης (στο επάνω μέρος της φωτογραφίας το νοσοκομείο σήμερα, την 7η επέτειο από το σφαγή των 70 υπερασπιστών του, 21 Δεκέμβρη 2013)

Οι Μάρτυρες που υπερασπίστηκαν χαρακώματα Πολιτισμού κι Ανθρωπισμού στο Στάλινγκραντ (2) της εποχής μας!
Υπήρχαν 70 στρατιώτες σ' αυτή τη φρουρά υπεράσπισης του νοσοκομείου Αλ-Κίντι, πολιορκούμενοι από τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους" όπως αποκαλούν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, του φονιάδες μισθοφόρους τους οι "πολιτισμένοι" της δύσης. Μέσα σε 100 τετραγωνικά μέτρα υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους, για μέρες και μέρες, μήνες και μήνες, για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς ανεφοδιασμό, τροφή και νερό το νοσοκομείο. Έγιναν και τάφος για τους "εξεγερμένους εναντίον του αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", τους δολοφόνους μισθοφόρους των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ.
Το τέλος έφθασε το Δεκέμβρη του 2013, μετά από συνεχείς βομβαρδισμούς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Οι Σύροι στρατιώτες που δεν σκοτώθηκαν από τους ανελέητους βομβαρδισμούς, για ολόκληρες συνεχόμενες οκτώ ώρες, ένας λοχαγός του Αραβικού στρατού της Συρίας κάλυψε την υποχώρηση όσων χωρίς σφαίρες προσπάθησαν να υποχωρήσουν κι ανατινάχθηκε παίρνοντας μαζί του πολλά κτήνη. Όσοι διέφυγαν συνελήφθησαν ζωντανοί από τους φονιάδες τζιχαντιστές και δολοφονήθηκαν με δημόσια τηλεοπτική κάλυψη για "παραδειγματισμό", με πανηγυρικές βιντεοσκοπήσεις των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού", που προκαλούσαν ρίγη "δημοκρατικού οργασμού" στις ηγεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δείτε το χρονικό και τις δολοφονίες στο βίντεο που ακολουθεί).
21 Δεκέμβρη, ακριβώς πριν 7 χρόνια οι τηλεοράσεις της δύσης, η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, όλα τα δυτικά ΜΜΕ... δεν ασχολήθηκαν με τη σφαγή των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Οι εικόνες της σφαγής του Νοσοκομείου Αλ-Κίντι στο Χαλέπι μεταφέρθηκαν από λίγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σ' όλο τον κόσμο, όταν ο "προοδευτικός δημοκρατικός μαύρος πρόεδρος" Μπαράκ Ομπάμα, τόνιζε από όλα τα μέσα ενημέρωσης "Ο Άσαντ πρέπει να φύγει!".
Υπάρχουν Άνθρωποι κι ανθρωποειδή κτήνη.
Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη, επειδή "γεννάει" πραγματικούς Άντρες και Γυναίκες που πολεμούν, υποφέρουν, πεθαίνουν, πάνω απ' όλα για την Πατρίδα κι όλους τους Ελεύθερους του Κόσμου!
 
Στην Ελλάδα υπήρξε μια πρωτοφανής ενότητα ΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος υπέρ των δολοφόνων της "αραβικής άνοιξης made in USA"!
Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κιναλ)-ΛαΟΣ (Καρατζαφέρης)-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ (κι η μετέπειτα ΛαΕ του Λαφαζάνη) στήριξαν και στηρίζουν μέχρι σήμερα τους φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού), μαζί κι ΟΛΗ η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ! [Βλέπε σχετικά και σε: Χαμαιλέοντες! Όψιμοι "Εκπρόσωποι Σύρων Μεταναστών"... τι άλλο θα δούμε;].
Για την "περίεργη" στάση του ΚΚΕ (το αδελφό του Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ), που στα 10 χρόνια της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντ΄/ιον της Συρίας δεν ανέδειξε ποτέ το ζήτημα (παρά την ενεργή συμπαράσταση και παρουσία στη Δαμασκό του σ. Γιώργου Μαυρίκου, αλλά και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης - ΠΣΕ), έχουμε ήδη σημειώσει [Βλέπε, 16 Οκτώβρη 2017, σε: Τι θέλει και πού το πάει το ΚΚΕ;].
Αξίζει να σημειωθεί, πως τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία, κατείγγειλε μόνον ένα μικρό κίνημα ανθρώπων, ακριβώς την επομένη της απόφασης [Βλέπε, 13 Δεκέμβρη 2012, σε: ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΩΣ PERSONA NON GRATA]. και μάλιστα με δημόσια εκδήλωση δημόσια εκδήλωση συμπαράστασης, λίγες ημέρες αργότερα: 19 Δεκέμβρη 2012 (Η Μεσόγειος φλέγεται! - Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας), από το "Λαϊκό Κίνημα" με πρόεδρο το νομικό Δημήτρη Καραμήτσα.

Για την "ιστορία":

 

 
 
 Η μάχη του Χαλεπιού - Οι Ήρωες του Αλ-Κίντι:

 

(1). Αλ-Κίντι... Abū Yūsuf Yaʿqūb ibn Isḥāq al-Kindī (ﺍبﻮ ﻳﻮ دعاﻒ يعقوب بن مختلف الكندي) [801 - περίπου 866]

Άραβας μουσικός, αστρολόγος, μαθηματικός, φιλόσοφος, φυσικός, αστρονόμος και επιστήμονας, ο πρώτος περιπατητικός φιλόσοφος της Ανατολής, γνωστός ως «Ο Φιλόσοφος των Αράβων».

Ήταν ο πρώτος από τους μουσουλμάνους φιλοσόφους και είναι διάσημος για την εισαγωγή της ελληνικής φιλοσοφίας στον αραβικό κόσμο. Η επαφή με τους «φιλόσοφους της αρχαιότητας», και ιδίως τον Αριστοτέλη, είχε βαθιά επίδραση στην πνευματική του ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να γράψει πολλές πρωτότυπες πραγματείες σε διάφορα θέματα, από τη μεταφυσική έως την ηθική, από τα μαθηματικά έως τη φαρμακολογία κι αστρολογία, αλλά όχι την αλχημεία που ο Άραβας φιλόσοφος θεωρούσε ως απάτη. Στα μαθηματικά, ο Αλ-Κίντι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή ινδικών αριθμών στον ισλαμικό και χριστιανικό κόσμο. Πιονέρος της κρυπτό-ανάλυσης, με τον εντοπισμό αρκετών νέων μεθόδων για την αποκρυπτογράφηση ενός κρυπτογραφημένου κώδικα. Μαθηματικός και γιατρός, ανέπτυξε μια κλίμακα που επιτρέπει στους γιατρούς να ποσοτικοποιήσουν τη δραστικότητα των ναρκωτικών. Έκανε πειράματα μουσικοθεραπείας.


(2). Ας θυμηθούμε... 3 Νοέμβρη 2016: H αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι
Ανακοινώθηκε επίσημα η αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι!
Ο Δήμαρχος του Στάλινγκραντ ανακοίνωσε πως η πόλη του θα αδελφοποιηθεί με το Χαλέπι και παρομοίωσε τον μεγαλειώδη αγώνα των υπερασπιστών του Στάλινγκραντ εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, με τον αγώνα των υπερασπιστών του Χαλεπιού εναντίον των τρομοκρατών.
Το Στάλινγκραντ ήταν η αρχή του τέλους του ναζισμού...
Το Χαλέπι θα είναι ο ενταφιασμός, το τέλος της "αραβικής άνοιξης made in usa". Το τέλος των "μετριοπαθών εξεγερμένων", όπως αποκαλεί η "πολιτισμένη" δύση τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους αποκεφαλιστές δολοφόνους, που για λογαριασμό των νεοαποικιοκρατών θέλησαν να "εκδημοκρατίσουν" το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ".
Ο Andrey Kosolapov, Δήμαρχος του Στάλινγκραντ, επισήμανε πως "Η αδελφοποίηση θα ενισχύσει το ηθικό του λαού στο Χαλέπι, που τώρα πολεμάει έναν εχθρό δολοφόνων εγκληματιών, όπως έκανε το Στάλινγκραντ στη διάρκεια του του 2ου Παγκόσμιου πολέμου... Η αδελφοποίηση είναι μια μορφή ΄δημόσιας διπλωματίας΄, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της κι επιτρέπει την ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ αδελφοποιημένων πόλεων".
 
 
Σχετικά:

Για τη Notre-Dame της Αρχαίας Βέροιας δεν έκλαψε κανένας!
Κι εκεί οι βόμβες των "πολιτισμένων" της δύσης -ποιος ξεχνάει τους βομβαρδισμούς και μάλιστα από γαλλικά πλοία-, για να διασώσουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη τους, τους μισθοφόρους φονιάδες τους στο Χαλέπι, από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ".
Κι αυτό ήταν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μάλιστα αιώνες πριν την Notre-Dame του Παρισιού.
Βέβαια, η πολιτιστική κληρονομιά στην Αρχαία Βέροια (σήμερα Χαλέπι) δεν έπρεπε να προστατευτεί μιας και φέρνει "επικίνδυνους" συνειρμούς στη μνήμη και δεν αποκλείεται να δούμε τους Σκοπιανούς να φθάσουν και στη Συρία. Το σημερινό Χαλέπι, τη νεότερη πόλη έχτισε ο βασιλιάς των Σελευκιδών της Συρίας Σέλευκος Α΄ Νικάτωρ, διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Βέροια της Μακεδονίας και γι' αυτό την ονόμασε Βέροια.
 

Όταν οι ηγεσίες των εκκλησιών γίνονται υπηρέτες των ιμπεριαλιστών!
22 Απρίλη 2013... Δύο Επίσκοποι θύματα απαγωγής στην αρχαία Βέροια -σημερινό Χαλέπι- από τους "μετριοπαθείς" αντάρτες για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", από τους Νατοϊκούς φονιάδες αποκεφαλιστές, τους τρομοκράτες που ακόμη και σήμερα υποστηρίζει η "πολιτισμένη" δύση.
 
Το πρόσφατο βίντεο της Κουβανικής Τηλεόρασης, μέσω του φίλου Βαγγέλη Γονατά, τα λέει όλα!
Για να δείτε ελληνικούς υπότιτλους: Κάντε κλικ στο γρανάζι (κάτω δεξιά στην οθόνη), Υπότιτλοι, Ελληνικά.
-
 
-
 
Top