Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η παγκόσμια ειδησιογραφία ανακοινώνει με τεράστιους τίτλους μια...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Πομπηία! Άθικτο «fast food» κάτω από τις στάχτες.

Βέβαια, η εντυπωσιακή «ανακάλυψη» του Θερμοπωλείου (Termopolio... δηλαδή ζεστό φαγητό, της ώρας) στην Πομπηία... είχε ήδη ανακαλυφθεί το 2019. Αρκεί μια ματιά στην τότε ειδησιογραφία, 29 Μάρτη 2019: Ένα κατάστημα με ζεστό φαγητό (με νωπογραφίες) πριν από 2000 χρόνια! Μια άλλη εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία [Una tavola calda (affrescata) di 2000 anni fa! Un’altra sensazionale scoperta a Pompei].

Όμως, εκείνο που σήμερα θα έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση, είναι κάτι διαφορετικό και πραγματικά εντυπωσιακό.

Η αποκάλυψη μιας αρχαίας «ομοφοβικής» επιγραφής στο άθικτο Θερμοπωλείο της Πομπηίας!

«Nicia cineade cacator»... «Νικίας κίναιδος χέστης» Κίναιδος, σύμφωνα με τα λεξικά: «ο παρά φύσιν συνουσιαζόμενος, είτε ενεργών είτε πάσχων. Νεώτ. πάσχων παρά φύσιν, παθητικός. Συνεκδ.ο αισχρός, κακοήθης, ακόλαστος άνθρωπος».

Αυτή είναι η κοροϊδευτική επιγραφή γκράφιτι που μπορεί να διαβαστεί στο πλαίσιο που απεικονίζει ζωγραφισμένο σκύλο, σε μια από τις νωπογραφίες του Θερμοπωλείου των ανασκαφών της Πομπηίας. Ο Νικίας, πιθανολογούν πως ήταν ελεύθερος πρώην δούλος, που πήγε στην Πομπηία από την Ελλάδα. Ίσως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ή υπάλληλος, που "ομόφοβοι" της εποχής ήθελαν να κοροϊδέψουν.

Συνεπώς, το υπέροχο άθικτο Θερμοπωλείο ανακαλύφθηκε το 2019. Σήμερα ανακαλύφθηκε πως υπήρχαν "ομόφοβοι" πριν 2.000 χρόνια.

Έτσι, η "ομοφοβία" βρίσκει τη συνέχιση της από τους κλασικούς του Μαρξισμού: Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons, paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες]... επιστολή του Friedrich Engels στον Karl Marx για την ομοφυλοφιλία, Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869: Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»

 
Top