ΩΡΑΡΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Με ειδικό ωράριο λειτουργούν λόγω των γιορτών τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με τη μέθοδο click away. Πως λειτουργούν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με συνηθισμένο ωράριο. Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά καταστήματα (εκτός από τα βιβλιοπωλεία) υπάρχει μόνο η δυνατότητα συναλλαγής με το σύστημα click away. Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά


Ανοιχτά έως τις 21:00 θα παραμείνουν από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη, τα σούπερ μάρκετ της χώρας. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2020, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:00 – 20:00.

Την Πρωτοχρονιά, 1η Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα

Η περίοδος λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, ενώ ωράριο λειτουργίας έχει οριστεί από τις 07.00 ως τις 20:30.
Οι κωδικοί SMS στο 13033 για να βγείτε από το σπίτι

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
 
Top