Με μηνυτήριες αναφορές σε βάρος όσων, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακινούν απόψεις ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έκαναν εμβόλιο με φυσικό ορό και όχι με την παρασκευασθείσα ουσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα προχωρήσει με την καινούργια χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Αυτό δήλωσε  στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες απόψεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών και κυρίως αυτών που εμβολιάστηκαν καθώς και εκείνων που συμμετείχαν στον πλαίσιο των καθηκόντων τους στη διενέργεια των εμβολιασμών. 

Με δεδομένες τις διώξεις που είχε δεχτεί ο ίδιος για τη δράση και τη διεκδίκηση του δικαιώματος να διαμαρτύρεται ελεύθερα,  αυτές οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ως μια περίεργη τουλάχιστον μεταστροφή... 

«Θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον όλων όσοι, φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες, μέσα από το διαδίκτυο κινούν αυτές τις απόψεις. Ουσιαστικά μας λένε απατεώνες και θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών. Ήδη εμβολιάστηκαν 155 υγειονομικοί και περίπου χίλιοι συνάδελφοι συμμετείχαν στη διεξαγωγή των εμβολιασμών. Όλοι αυτοί είναι απατεώνες; Όλοι αυτοί συμμετείχαν σε μία συνωμοσία; Πρέπει τώρα να πάρουμε δραστικά μέτρα. Υπάρχει φόβος για το εμβόλιο στην κοινωνία. Αυτά που διαδίδονται, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν, διότι ο φόβος θα αυξηθεί και θα προκαλέσουν μεγάλο κακό», τονίζεις το ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος

Θα αυξηθούν οι υγειονομικοί που θα εμβολιαστούν
Αναφορικά με το γεγονός ότι σήμερα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 40%, το ποσοστό των υγειονομικών που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα ακολουθήσει αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες, αρκεί να υπάρξει σωστή ενημέρωση από την Πολιτεία.

«Ήταν λάθος που η Πολιτεία λειτούργησε με τελεσίγραφα. Μας έστειλε ένα έγγραφο και μας ζήτησε μέσα σε μόλις μία μέρα να το συμπληρώσουμε, αν θέλουμε ή όχι να εμβολιαστούμε. Στη συνέχεια έκλεισε η προθεσμία για τη δήλωση. Έτσι, κάποιοι από αυτούς που αρχικά απάντησαν αρνητικά και στη συνέχεια το σκέφτηκαν καλύτερα και άλλαξαν γνώμη, πλέον δεν μπορούν να δηλώσουν ότι θα εμβολιαστούν. Πρέπει η προθεσμία να είναι ανοιχτή και να υπάρχει σωστή ενημέρωση προς όλους τους υγειονομικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 60% που δήλωσε ότι δε θέλει να εμβολιαστεί, δεν είναι αρνητικοί αλλά επιφυλακτικοί», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει και ένα ποσοστό μεταξύ των υγειονομικών, που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, αλλά πλέον έχει αλλάξει άποψη. Κατά τον κ. Γιαννάκο πρέπει να δοθεί σε αυτήν την κατηγορία συναδέλφων του πίστωση χρόνου και να τους γίνει πληρέστερη ενημέρωση.

«Χάσαμε 17 συναδέλφους από κορονοϊό, εκ των οποίων τους 16 στους δύο τελευταίους μήνες. Την ίδια στιγμή άλλοι 13 συνάδελφοι βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Εξάλλου, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ως εκ τούτων είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
 
Top