Επεισόδια καταγράφονται από νωρίς το βράδυ των Χριστουγέννων στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. 

Ομάδα ατόμων έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν κληθεί και ενισχύσεις.

Κάτοικοι του Ασπροπύργου, περίπου 100 τον αριθμό, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Γενοκτονίας, όπως θα φαίνεται  και στο βίντεο που ακολουθεί, δημιουργώντας ένταση καθώς εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Στο βίντεο ακούγονται δύο δυνατές εκρήξεις, ενώ είναι εμφανείς οι φλόγες από το σημείο της αντιπαράθεσης κατοίκων και αστυνομικών στον Ασπρόπυργο.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει μέχρι στιγμής μια προσαγωγή. Ο λόγος της επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστός, εκτιμάται ωστόσο ότι σχετίζεται με την παράταση του lockdown στην Δυτική Αττική.

Ένταση είχε σημειωθεί στον Ασπρόπυργο και πριν από πέντε ημέρες, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.


 
Top