Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο μετά από δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, από δύο δράστες, από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Οι πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ένας ένοπλος φέρεται να σκοτώθηκε αφού επιχείρησε να τραυματίσει με μαχαίρι έναν αστυνομικό.

Με διαφορά λίγων λεπτών, σημειώθηκε ένα δεύτερο περιστατικό, λίγα μέτρα από το σημείο της πρώτης επίθεσης, στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου ένας δράστης παρέσυρε με το όχημά του πεζούς, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.\

Σύμφωνα με το BBC, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ υπήρξαν τρεις με τέσσερις τραυματισμοί.

Ο φωτορεπόρτερ του Reuters, αναφέρει πως είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.



Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό ένοπλης βίας. «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας - αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες.

Όπως ανακοινώθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής.

Πηγή
 
Top