Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν παρέστησαν στη δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.
Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο.
Μηνυτής ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ
Αυτή είναι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα που καταδικάστηκε μαζί του
Μαζί με τον Αρτέμη Σώρρα, τον δρόμο για τη φυλακή, εφόσον εντοπίσει και συλληφθεί, θα πάρει και η σύζυγος του, Βάια Ρουγκλίου.
Το όνομα της συζύγου του Σώρρα είχε βρεθεί στο επίκεντρο μετά την είδηση ότι τόσο η ίδια όσο και ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν έχουν υποβάλλει τα τελευταία χρόνια φορολογική δήλωση.
Μάλιστα, η κ. Ρουγκλίου έχει δύο ακίνητα στο όνομα της και συγκεκριμένα ένα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και μια βίλα 1.255 τ.μ. στο Θεριανό, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι ακατοίκητη.
Δείτε τη φωτογραφία από το patratora.gr
Ο Σώρρας καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων
Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα «πεπραγμένα» του Αρτέμη Σώρρα και του πολιτικού φορέα του, «Ελλήνων Συνέλευσις».
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει ήδη να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τόσο τον ίδιο όσο και 7 στενούς του συνεργάτες .
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης τα αδικήματα που διερευνώνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και της απάτης -που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος- όπως επίσης της διασπορά ψευδών ειδήσεων και της διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Αφορμή για την παραγγελία της ήταν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» δρα ως εγκληματική οργάνωση καθώς και φάκελος με δημοσιεύματα του Τύπου που απέστειλε στην Εισαγγελέα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.
Άφραγκος ο Σώρρας σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
Εξάλλου τα αποκαλυπτήρια της απάτης του Αρτέμη Σώρρα έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 23 Ιανουαρίου.
Tο υπόμνημα κατατέθηκε με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που περιέχονται σε αυτό, ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, όπως διατείνεται.
Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.
Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Λεφτά δεν υπάρχουν.
Οι άδειοι λογαριασμοί του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» ίσως να μην εκπλήσσουν τους πολλούς, είναι όμως σημαντικό να αποκαλυφθούν για να μην πιστεύουν κάποιοι αφελείς ότι μπορούν έτσι απλά με την εξουσιοδότηση και το εξώδικο του Σώρρα να απαλλαγούν από τις Οφειλές τους.
Πώς ξεκίνησε η δίωξη
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπ’ αριθμ. 67650/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε ότι «αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων» και του γεγονότος ότι αυτή κατέστη αμετάκλητη επειδή δεν είχε ασκηθεί έφεση.
Στις 30 Ιανουαρίου όμως n αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.