Με ένα βαρύ σφυρί βρίσκεται αντιμέτωπος από σήμερα ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης. Συγκεκριμένα, για τις 17 Ιανουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για ακίνητό του-κατοικία στη Γλυφάδα, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς 4.317.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, που βρίσκεται στον Δήμο Γλυφάδας Αττικής, στη θέση «Πυρνάρι» εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και στη διασταύρωση των οδών Οινόης και Αιγίνης αριθμός 1, ενώ έχει έκταση μέτρα 879,95 τ.μ.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το οικόπεδο φέρει περιμετρική περίφραξη, και έχει δύο εισόδους, η πρώτη από την οδό Οινόης, έμπροσθεν της οποίας βρίσκεται φυλάκιο και η δεύτερη (κεντρική) από την οδό Αιγίνης. Και στις δύο εισόδους υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης.


Εντός του οικοπέδου υφίσταται κτίριο κατοικίας και στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 86,70 τ.μ. σύμφωνα με προηγούμενη τεχνική μελέτη. Το κτίριο εξωτερικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση συντήρησης και η ποιότητα κατασκευής του χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα πολυτελής.


Σημειώνεται ότι λόγω της υψηλής περιμετρικής περίφραξης και των υψηλών καλλωπιστικών δέντρων του περιβάλλοντος χώρου δεν κατέστη εφικτή η γενικότερη περιγραφή του περιβάλλοντος χώρου, της διαμόρφωσής του και της πληρέστερης περιγραφής των εσωτερικών του χώρων.Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου είναι η περιοχή της Γλυφάδας που αναπτύσσεται στα δυτικά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και στα βόρεια της οδού Πρίγκιπος Πέτρου και είναι γνωστή ως «Κάτω Γλυφάδα».

Το εκτιμώμενο ακίνητο απέχει απόσταση δυο οικοδομικών τετραγώνων στα ανατολικά από την κεντρική οδό Ι. Μεταξά, πλησίον του Κολυμβητηρίου. Η περιοχή είναι κυρίως οικιστική, παρουσιάζει μέση πυκνότητα δόμησης, έχει γενικά πολύ καλή ρυμοτομία και μικρό πρόβλημα εύρεσης θέσεων στάθμευσης στον δρόμο. Ακόμη, η πλειονότητα των κτιρίων αφορά σε κτίρια κατοικίας 3-5 ορόφων.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς προσφέρει ησυχία και πολύ καλή ρυμοτομία, ενώ ταυτόχρονα απέχει πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της Γλυφάδας, όπου αναπτύσσεται η κοινωνική και εμπορική ζωή της πόλης.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 700.000 ευρώ πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου «με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται.
 
Top