Της Ιωάννας Υψηλάντη
Με το πέρασμα των δεκαετιών, η αίγλη και ο σεβασμός προς τα ιερά και όσια, που... πρέσβευαν οι Ολυμπιάδες, καταρρακώνονται.
Διάφορες "καινοτομίες", όπως η υιοθέτηση χορηγών, διαφημιστών, στοιχηματικών εταιρών, υποχρεωτικοτήτων διοργάνωσης των αθλημάτων, αποκλεισμών, ή σαμποτάζ χωρών και μιας διεφθαρμένης ηγεσίας ανάθεσης των Ολυμπιακών αγώνων έχουν μετατρέψει τις Ολυμπιάδες σε μια παγκόσμια αθλητική μπίζνα δισεκατομμυρίων.
Το νόημα της ευγενούς άμιλλας και η ανάδειξη "θεών και ηρώων", που γκρεμίζουν τα τείχη των πόλεων, έχει μετατραπεί, σε μια υστερική προσπάθεια αποκόμισης τεραστίων κερδών.
Ο κότινος, ένα απλό στεφάνι ελιάς, από υπέρτατη διάκριση, για τις προσπάθειες του αθλητή, γίνεται λάβαρο, στα χέρια διαφημιστών και εταιριών και ο αθλητής μετατρέπεται σε μοντέλο, που λανσάρει το προϊόν.

Όλα πάνε κατά διαόλου! Κάθε χρόνο και χειρότερα, χωρίς κανείς, από τους εμπλεκόμενους να τολμά να διώξει με μαστίγιο τους Εβραίους, που μετέτρεψαν τον ναό, σε χώρο εμπορίου!
Για την Ολυμπιάδα του 2024, που θα γίνει στο Παρίσι, εισάγεται μια νέα υποχρεωτικότητα.
Η υποχρεωτική συμμετοχή, στα γυναικεία αθλήματα των εγχειρισμένων ανδρών και στα ανδρικά, των εγχειρισμένων λεσβιών.
Αυτός ο εκ των άνωθεν αποφασισμένος κανόνας, αντί να ενώσει τα έθνη θα διχάσει και θα αποτρέψει την συμμετοχή τους.
Η Ρωσία, ήδη, έχει δηλώσει την μη συμμετοχή της και χώρες, όπου οι θρησκευτικές, ή κοινωνικές παραδόσεις τους δεν επιτρέπουν παραφυσιολογικές ιδιαιτερότητες, θα πράξουν το ίδιο.
Από την άλλη, οι ίδιοι οι αθλητές έχουν συνηθίσει να κερδίζουν, χάρη στις προσπάθειές τους και στην δουλειά τους, και όχι χάρη στα χειρουργικά κόλπα μετάλλαξης.
Είμαι βέβαιη ότι τα παιδιά θα ντρέπονται απλώς να συγκρίνουν τα επιτεύγματά τους με την επόμενη δημιουργία του φανταστικού ήρωα του Γουέλς, Αγγλοσάξωνα Δρ. Μόρο
Μία νέα Ολυμπιάδα-τσίρκο, που επιβλήθηκε, στην υφήλιο, από τους Δυτικούς πατρώνες της, προετοιμάζεται.
Η Ελλάδα θα δώσει την ιερή της φλόγα;;

 
Top