Ναι, συγκαλύψαμε την εργαστηριακή προέλευση του ιού!


Την κατασκευή του ιού για την επιβολή των εμβολίων ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού με την εκούσια ή ακούσια συμμετοχή των πολιτικών ηγετών της Δύσης και της Κίνας που 3 χρόνια τώρα το Κουρδιστό Πορτοκάλι με διαρκείς αποκαλύψεις τις οποίες συνοδεύουν ντοκουμέντα υπογραμμίζει έρχονται να αποδεχθούν επιστήμονες υψηλού προφίλ στις ΗΠΑ που εμπλέκονται στη διαμάχη για την προέλευση της Covid-19.

Από τον Cassidy Morrison/Dailymail.Com

Αυτοί οι επιστήμονες παραδέχθηκαν δημοσίως ότι η απόφαση να υποβαθμιστεί η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής του ιού ήταν πολιτική.


Εσωτερικές επικοινωνίες της εφαρμογής Slack που ήρθαν στην κατοχή μίας υποεπιτροπής της αμερικανικής Βουλής που διερευνά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας έδειξαν πώς οι επιστήμονες που συνέγραψαν μια εργασία η οποία απέρριπτε την ιδέα ενός εργαστηριακού ατυχήματος φοβόντουσαν αντίποινα από την κινεζική κυβέρνηση.

Ο Dr Andrew Rambaut, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ήταν συν-συγγραφέας του ερευνητικού άρθρου του Nature Medicine του Μαρτίου 2020 με τίτλο «The Proximal Origin of SARS-CoV-2», το οποίο, μεταξύ των άλλων, προσδιόριζε τους πιστούς της θεωρίας της εργαστηριακής διαρροής του κορωνοϊού ως θεωρητικούς συνωμοσίας και ρατσιστές.


Τα ιδιωτικά μηνύματα στο Slack έδειξαν ότι ο Dr Andrew Rambaut φοβόταν, ότι ρίχνοντας την ευθύνη στην Κίνα «ακόμη και για τυχαία απελευθέρωση» του ιού, θα προκαλούσε ένα γεωπολιτικό «σόου» και έτσι ήταν «ικανοποιημένος με το ότι το απέδιδε σε φυσική διαδικασία».

Ένας από τους ερωτηθέντες σε αυτό το μήνυμα ήταν και ο Δανός βιολόγος Dr Kristian Andersen, ένας εξελικτικός βιολόγος και επίσης συν-συγγραφέας της εργασίας, ο οποίος απάντησε στον Dr Rambaut λέγοντας του ότι «συμφωνεί απόλυτα πως αυτό είναι ένα πολύ λογικό συμπέρασμα», προσθέτοντας: «Αν και μισώ όταν η πολιτική διοχετεύεται στην επιστήμη -αλλά είναι αδύνατο να μην το κάνει, ειδικά δεδομένων των συνθηκών».

Το περιβόητο έγγραφο της προέλευσης της Covid-19 ανατέθηκε εν μέρει από τον Dr Anthony Fauci, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της εθνικής ερευνητικής υπηρεσίας των ΗΠΑ που χρηματοδοτούσε την έρευνα για επικίνδυνους ιούς στο εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.


Την Τρίτη, οι Ρεπουμπλικάνοι της υποεπιτροπής της αμερικανικής Βουλής εξέτασαν δύο επιστήμονες-γιατρούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαμάχης για το αν ο κορωνοϊός προήλθε από τη φύση ή από ένα εργαστήριο στη Γουχάν. Ανέφεραν τις πρόσφατα αποκαλυφθείσες επικοινωνίες μεταξύ επιστημόνων στις αρχές του 2020 ως απόδειξη συγκάλυψης -κάτι που οι επιστήμονες διέψευσαν έντονα.Σε μία έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη πριν από την ακρόαση στη Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι επεσήμαναν τις μυριάδες προσπάθειες των επιστημόνων που διερεύνησαν την προέλευση της Covid και αυτό που ανέφεραν «ισοδυναμεί με κατάφωρη συντριβή φωνών που υποστήριξαν τη διεξαγωγή μίας πιο σοβαρής έρευνας της θεωρίας ότι ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν».


Dr Kristian Andersen


Dr Robert Garry και Dr Kristian Andersen

Οι μάρτυρες στη Βουλή, ο Dr Kristian Andersen και ο Dr Robert Garry, συνέγραψαν την έκθεση του Φεβρουαρίου 2020 «The Proximal Origin of SARS-CoV-2», η οποία δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά από μια τηλεδιάσκεψη στην οποία κορυφαίοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων των Dr Anthony Fauci και Dr Francis Collins, κουκούλωσαν μηνύματα από ιολόγους σχετικά με την πιθανότητα πτυχές του ιού να ήταν ανθρωπογενείς.

Τα εσωτερικά μηνύματα στο Slack δείχνουν ότι ακόμη και ο Dr Andersen εξέτασε το επιχείρημα ότι η γονιδιωματική σύνθεση του ιού υποδήλωνε ανθρώπινη παραβίαση, αν και άλλαξε το αφήγημα του τέσσερις ημέρες μόλις αργότερα, στις 4 Φεβρουαρίου, όπως αποδεικνύεται από ένα e-mail που έστειλε ο ίδιος σε μια διαφορετική ομάδα επιστημόνων, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Right to Know.

Στο μήνυμα, ο Andersen έγραφε: «Οι κύριες θεωρίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σχετίζονται με τη θεωρία ότι ο ιός κατασκευάστηκε κατά κάποιο τρόπο με πρόθεση και αυτό αποδεδειγμένα δεν ισχύει».

Ο ίδιος είπε επίσης σε μια σειρά δημοσίων απαντήσεων του που υπογράμμισε η υποεπιτροπή: «Αν και το μισώ όταν η πολιτική εμπλέκεται στην επιστήμη –αλλά είναι αδύνατο να μην γίνει, ειδικά δεδομένων των συνθηκών. Θα πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι ως προς αυτό». Μάλιστα, τον Andersen σχολίασε ο Dr Wenstrup επειδή χαμογέλασε ενώ τον ρωτούσαν για τη συμμετοχή του. «Χαμογέλασε όσο μπορείς Dr Andersen, χαμογέλασε όσο μπορείς».

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνήθως επιθετικοί όσον αφορά την Κίνα, ανέφεραν επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι αυτό που αντιλαμβάνονται είναι ότι οι επιστήμονες ήταν πολύ προσεκτικοί και συμβιβαστικοί με την εξουσία του κομμουνιστικού κόμματος. Μία τέτοια νομοθέτης, η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Nicole Malliotakis, σχολίασε το ενοχοποιητικό μήνυμα του Dr Andrew Rambaut στο Slack, λέγοντας: «Η ανησυχία του ήταν μήπως εξοργίσει την Κίνα, αυτή ήταν η κύρια ανησυχία του. «Κάτι συνέβη εδώ [στο σύντομο διάστημα μεταξύ της πρώτης επαφής του Dr Fauci με τον Dr Andersen στις αρχές του 2020]. Οι πολιτικοί μπορεί να κάνουν κωλοτούμπες. Οι επιστήμονες δεν τις κάνουν μέσα σε 72 ώρες».

Ωστόσο, ο Dr Andersen και ο Dr Garry διέψευσαν αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι δεν έκαναν κωλοτούμπα, αλλά έμαθαν νέες πληροφορίες για τον ιό και τροποποίησαν τον ισχυρισμό τους, ακολουθώντας μία συνηθισμένη τακτική της επιστημονικής μεθόδου.

Οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να καταλάβουν από πού ακριβώς προήλθε ο ιός, είτε από την υγρή αγορά της Γουχάν που πωλούσε ζώα μολυσμένα με τον ιό είτε από το κοντινό Ινστιτούτο Ιολογίας, αποκάλυψαν την εσωτερική λειτουργία των επιστημονικών αρχών στις ΗΠΑ όπως των Dr Fauci και Dr Collins, που ονομάστηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους στην καθομιλουμένη ως «τα αγόρια της Bethesda».

Το θέμα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό πολιτικό μετά από χρόνια χαρακτηρισμού ορισμένων επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των Δρ Fauci και Dr Collins στο επίκεντρο της συζήτησης, ως ανοιχτά προκατειλημμένων υπέρ των θεωριών που υποστηρίζονται από πολλούς Δημοκρατικούς και εδραιωμένους στην κυβέρνηση επιστήμονες. Αυτό περιλαμβάνει τη θεωρία ότι η Covid-19 πιθανότατα μεταδόθηκε από έναν ενδιάμεσο ξενιστή ζώων πριν μολύνει ανθρώπους.

[Δείτε ΕΔΩ πως στήθηκε η planδημία και δείτε ΕΔΩ τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσει ο οργανισμός σας από την πρωτείνη ακίδα του εμβολίου ενώ μία δίαιτα 72 ωρών μόνο με νερό μία φορά το μήνα ενδείκνυται]ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ WUHAN ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19Τον Φεβρουάριο του 2019, ο προϊστάμενός μου έδωσε 4 στελέχη κορονοϊού και μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις και να βρώ ποιο είχε την καλύτερη ικανότητα να μολύνει όσο το δυνατόν περισσότερα είδη συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου!

Η πρώτη παραδοχή από τον ερευνητή του WIV Shao Chao σχετικά με την επιλογή του καλύτερου κατασκευασμένου στελέχους κοροναϊού!

(The full transcript of the exclusive interview is available here. The video of the interview is available in the members’ area here. The Chinese version of the transcript of the exclusive interview is available here. )

To αποκλειστικό ρεπορτάζ δημοσιεύει ΕΔΩ η Jennifer Zeng

By Τhe Wrong Man

Ο ερευνητής Shan Chao από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan έχει κάνει μερικές εκπληκτικές αποκαλύψεις.

Αυτή είναι η επίσημη σελίδα του του στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν:

Έτσι, ο ερευνητής Shan Chao από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan παραδέχτηκε στον συνεντευξιαζόμενο μου ότι τον Φεβρουάριο του 2019, ο προϊστάμενός του του έδωσε τέσσερα στελέχη κορονοϊού και του ζήτησε να κάνει εξετάσεις και να βρει ποιο είχε την καλύτερη ικανότητα να μολύνει όσο το δυνατόν περισσότερα είδη και πόσο εύκολο ήταν να μολύνεις άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Η ομάδα του Shan Chao έκανε δοκιμές σε διαγονιδιακά ποντίκια με ανθρώπινους υποδοχείς ACE2, πιθήκους και κουνάβια. Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2019.

Ο Shan Chao έφτασε στο σημείο να αποκαλεί τον κορωνοϊό «βιοόπλο».

Ανέφερε επίσης ότι αρκετοί από τους συναδέλφους του χάθηκαν κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Στρατιωτικών Αγώνων του 2019 στη Wuhan. Αργότερα, ένας από αυτούς αποκάλυψε ότι τους έστειλαν σε ξενοδοχεία όπου έμεναν αθλητές από διάφορες χώρες για να «ελέγξουν τις συνθήκες υγείας ή υγιεινής». Δεδομένου ότι ο έλεγχος της υγιεινής δεν απαιτεί ιολόγους, ο Shan Chao υποψιάστηκε ότι στάλθηκαν εκεί για να διαδώσουν τους αθλητές και συνοδούς οι οποίοι θα επέστρεφαν σε 110 και πλέον χώρες τον ιό.

Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2020, ο Shan Chao είπε ότι στάλθηκε στη πόλη Xinjiang για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας των Ουιγούρων που ήταν φυλακισμένοι στα στρατόπεδα επανεκπαίδευσης, ώστε να απελευθερωθούν νωρίτερα. Για άλλη μια φορά, δεδομένου ότι για τη διεξαγωγή υγειονομικών ελέγχων δεν απαιτείται ιολόγος, άφησε έντονα να εννοηθεί ότι στάλθηκε εκεί είτε για να διαδώσει τον ιό είτε για να παρατηρήσει πώς ο ιός λειτουργούσε στους ανθρώπους.

Οι παραπάνω συγκλονιστικές πληροφορίες αποκαλύφθηκαν στον συνεντευξιαζόμενο μου από τον ίδιο τον Shao Chao κατά την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2020.

Πέρασα μια αποκλειστική συνέντευξη με αυτόν τον πληροφοριοδότη και δημοσίευσα το πλήρες κείμενο της 34λεπτης συνέντευξης στον ιστότοπό μου.

Το VIDEO της συνέντευξης έχει ανέβει στον ιστότοπο των μελών μου για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις λεπτομέρειες. Θα παράσχω τους συνδέσμους για τη μεταγραφή και το video στην ενότητα περιγραφής ή σχολίων κάτω από αυτό το βίντεο.

Τώρα, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη επισκόπηση του περιεχομένου της συνέντευξης, του Shan Chao και του τρόπου με τον οποίο πήρα αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να ακούσετε αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείτε να παραλείψετε να διαβάσετε την πλήρη συνέντευξη ή να παρακολουθήσετε πρώτα το αρχικό βίντεο και μετά να επιστρέψετε για να παρακολουθήσετε την υπόλοιπη εισαγωγή μου. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε πρώτα την εισαγωγή μου και στη συνέχεια να προχωρήσετε στο αντίγραφο της συνέντευξης ή στο video.

Ο Shan Chao δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2019, ο προϊστάμενός του του παρείχε τέσσερα στελέχη κορονοϊού στην πόλη Nanjing στην Κίνα. Είχε την αποστολή να ελέγξει την αποτελεσματικότητα αυτών των στελεχών και πόσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν να μολύνουν ή να μεταδώσουν σε άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ο Shan Chao πραγματοποίησε δοκιμές σε διαγονιδιακά ποντίκια με ανθρώπινους υποδοχείς ACE2, κουνάβια και πιθήκους. Η ομάδα του ολοκλήρωσε τις δοκιμές γύρω στον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2019.

Ο Shan Chao ανέφερε ότι έλαβε πλήρως «ολοκληρωμένα» στελέχη και η αποστολή του ήταν να προσδιορίσει ποιο στέλεχος θα μπορούσε να μολύνει τα περισσότερα είδη. Δήλωσε ρητά ότι αυτά τα στελέχη κατασκευάστηκαν τεχνητά και μάλιστα χρησιμοποίησε τον όρο «βιοόπλο» για να τα περιγράψει.

Όσον αφορά τις εικασίες για εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Παγκόσμιων Αγώνων της Wuhan, ήταν αποκλειστικά εικασίες του Shan Chao. Το μόνο γεγονός που γνώριζε ήταν ότι αρκετά μέλη της ομάδας του εξαφανίστηκαν από τους κανονικούς σταθμούς εργασίας τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αργότερα, ένας από αυτούς ανέφερε αόριστα ότι τους έστειλαν σε ξενοδοχεία όπου έμεναν αθλητές από διάφορες χώρες για να «ελέγξουν την υγιεινή». Η εικασία για τη διάδοση του ιού ήταν μόνο εικασία του Shan Chao, επειδή ο έλεγχος της υγιεινής δεν απαιτεί ιολόγους, οπότε υποψιάστηκε ότι είχαν σταλεί εκεί για να διαδώσουν τον ιό.

Οι εικασίες για εξάπλωση του ιού στο Xinjiang βασίστηκαν επίσης στην εικασία του πληροφοριοδότη. Το μόνο γεγονός που γνωρίζει ο πληροφοριοδότης είναι ότι τον Απρίλιο του 2020, ο Shan Chao έστειλε μηνύματα στον πληροφοριοδότη σε μια πτήση που επρόκειτο να πετάξει από το Wuhan στο Xinjiang.

Ο Shao Chao είπε ότι πήγαινε στους καταυλισμούς επανεκπαίδευσης στο Xinjiang για να κάνει υγειονομικούς ελέγχους στους ανθρώπους εκεί. Δεδομένου ότι η διεξαγωγή υγειονομικών ελέγχων δεν απαιτεί επίσης ιολόγους, ο πληροφοριοδότης υποψιάστηκε ότι εμπλέκεται σε κάτι που σχετίζεται με τον ιό.

Αυτή είναι λοιπόν μια σύντομη περίληψη της συνέντευξης.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο ιστορικό του Shan Chao.

Σε αυτό το άρθρο ( this article ) που δημοσιεύτηκε στη στήλη “Raising the Party Flag, Unity in Fighting the Epidemic” στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, αναφέρει ότι ο Shan Chao γεννήθηκε το 1985, επομένως θα πρέπει να είναι 38 ετών φέτος. Είναι ο αρχηγός της ομάδας στον τομέα των ασθενειών και των εμβολίων arbovirus και το 2020 αναγνωρίστηκε ως ο νέος της χρονιάς στο Wuhan Institute of Virology.

Αυτό είναι ένα video που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan για να επαινέσει τους Νέους της Χρονιάς για το 2020. Κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2020. Το κατέβασα από τον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan και πρόσθεσα μια αγγλική μετάφραση. O Shan Chao είναι ένα από τα άτομα που εμφανίζονται σε αυτό το video.


Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, ο Shan Chao απέκτησε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία και τη Μοριακή Βιολογία από το Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, από το 2010 έως το 2014.

Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015, εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο Novartis Institute for Tropical Diseases στη Σιγκαπούρη. Από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2019, συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τώρα, είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και το επίσημο προφίλ του δείχνει επίσης ότι είναι διδακτορικός επόπτης.

Από τον Απρίλιο του 2022 έως τώρα, έχει επίσης υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Βιοασφάλειας της Wuhan, το οποίο είναι το περίφημο εργαστήριο Wuhan P4.

Με άλλα λόγια, προήχθη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το 2022.

Για έναν ερευνητή γύρω στα 30 να γίνει αρχηγός ομάδας, επόπτης διδακτορικού και τελικά αναπληρωτής διευθυντής του εργαστηρίου Wuhan P4 είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Ο Shan Chao πρέπει να έχει ισχυρές επαγγελματικές ικανότητες και εκτιμάται ιδιαίτερα από τις αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, μέντοράς του ήταν ο Pei-Yong Shi, ένας Κινέζος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ο Pei-Yong Shi είναι επίσης προσκεκλημένος καθηγητής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Nanjing.

Είναι επίσης ειδικά διορισμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και έχει άμεση συνεργασία με τον Qin Chengfeng από την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών PLA.

[Additionally, during his studies at the University of Texas, his mentor was Pei-Yong Shi, a Chinese adjunct professor at the University of Texas.

Pei-Yong Shi is also a guest professor at Nanjing Medical University.

He is also a specially appointed researcher at the Wuhan Institute of Virology and has a direct collaboration with Qin Chengfeng from the Academy of Military Medical Sciences of the PLA Academy of Military Science.]

Δεν ξέρω αν ο “ανώτερος” που αναφέρεται από τον Shan Chao, ο οποίος του έδωσε τέσσερα στελέχη κορωνοϊού στην πόλη Nanjing, είναι ο Pei-Yong Shi ή οποιοδήποτε άλλο άτομο που σχετίζεται με τον Pei-Yong Shi.

Ωστόσο, έχω συγκεντρώσει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον Pei-Yong Shi και θα παραθέσω τους συνδέσμους κάτω από το αντίγραφο της συνέντευξης για περαιτέρω έρευνα από άτομα με γνώση.

Ο Shan Chao και ο Pei-Yong Shi έχουν δημοσιεύσει επίσης αρκετές εργασίες ως συν-συγγραφείς.

Επιπλέον, o Shan Chao έχει συνεργαστεί (has collaborated ) με τη διάσημη “Bat Woman” Shi Zhengli και τον Yuan Zhiming, διευθυντή του εργαστηρίου Wuhan P4.

Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο με τίτλο “Μεγάλη ανακάλυψη! “Major Breakthrough! Shi Zhengli/Shan Chao/Yuan Zhiming Created a Non-Human Primate Model of novel coronavirus (SARS-CoV-2).”

Αυτή η ερευνητική εργασία δημοσιεύτηκε στο Cell Research- Cell Research.

Χρησιμοποίησε τον ιό SARS-CoV-2 για να μολύνει τους rhesus macaques και μελέτησε τις δυναμικές αλλαγές του SARS-CoV-2 στο αίμα, τα επιχρίσματα και τους ιστούς της αναπνευστικής οδού των πιθήκων μετά τη μόλυνση, καθώς και τις ιστοπαθολογικές αλλαγές στους πνεύμονες.

Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μελετήσει την παθογένεια του SARS-CoV-2 και να αξιολογήσει τα εμβόλια και τους θεραπευτικούς παράγοντες.

Τώρα επιτρέψτε μου να εξηγήσω πώς απέκτησα αυτές τις συγκλονιστικές πληροφορίες. Με απλά λόγια, ο πληροφοριοδότης επικοινώνησε μαζί μου μέσω ενός έμπιστου φίλου του.

Μου έδωσαν πολλά στοιχεία για να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών του καταγγέλλοντος. Πριν από τη διεξαγωγή της επίσημης συνέντευξης, είχα μια συνομιλία βίντεο με τον πληροφοριοδότη και τον φίλο του για περισσότερες από τρεις ώρες για να προσδιορίσω εάν αυτά που έλεγαν ήταν αξιόπιστα και αν έπρεπε να πάρω συνέντευξη από τον πληροφοριοδότη.

Έθεσα στον πληροφοριοδότη όλες τις ερωτήσεις που θα χρειαζόταν να κάνει ένας δημοσιογράφος σε μια τέτοια κατάσταση, όπως πώς γνώρισε τον Shan Chao, υπό ποιες συνθήκες και σε ποια ώρα και τόπο ο Shan Chao του αποκάλυψε τέτοια μυστικά, και ούτω καθεξής. Έκανα σχεδόν όλες τις ερωτήσεις που μπορούσα να σκεφτώ. Ωστόσο, καθώς δεν είμαι ιολόγος, δεν θα μπορούσα να κάνω πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις σχετικά με τον ίδιο τον ιό. Ελπίζω να μπορούσα.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στη Wuhan, ο Shan Chao ένιωσε μεγάλη ενοχή βλέποντας τους ανθρώπους γύρω του να πεθαίνουν. Ως εκ τούτου, τον Μάρτιο του 2020, μοιράστηκε με τον καταγγέλλοντα τη συμμετοχή του στον έλεγχο της μεταδοτικότητας του ιού. Έκαναν συμφωνία ότι εάν ο πληροφοριοδότης έχανε την επαφή με τον Shan Chao, αυτό θα σήμαινε ότι κάτι συνέβη στον Shan Chao και ο πληροφοριοδότης θα μπορούσε να αποκαλύψει τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί του ο Shan Chao.

Η τελευταία επαφή μεταξύ του Shan Chao και του whistleblower ήταν τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Shan Chao, εκείνη την ώρα βρισκόταν σε αεροπλάνο που πετούσε από το Wuhan στο Xinjiang. Έκτοτε, ο Shan Chao δεν έχει επικοινωνήσει ξανά με τον πληροφοριοδότη και είχαν συμφωνήσει ότι μόνο ο Shan Chao θα μπορούσε να ξεκινήσει επαφή και ο πληροφοριοδότης δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσει προληπτικά με τον Shan Chao.

Καθώς ο πληροφοριοδότης δεν άκουσε ποτέ ξανά τον Shan Chao, πίστεψε ότι κάτι του είχε συμβεί και ήταν καιρός να πει στον κόσμο αυτό που του είχε πει ο Shan Chao. Ως εκ τούτου, επικοινώνησε μαζί μου τον Αύγουστο του 2021.

Είπε ότι πριν επικοινωνήσει μαζί μου, είχε επίσης επικοινωνήσει με ορισμένα μεγάλα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Προσπάθησε επίσης να μοιραστεί ανώνυμα πληροφορίες στο Twitter, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς του ονόματος του Shan Chao, κάτι που τράβηξε την προσοχή ορισμένων ανθρώπων και οδήγησε σε retweets και συζητήσεις.

Ωστόσο, τόσο ο δικός του λογαριασμός όσο και ένας σχετικά μεγάλος αγγλικός λογαριασμός Twitter που έκανε ενεργά retweet τις πληροφορίες του διαγράφηκαν αργότερα. Εκείνη την εποχή, ο Elon Musk δεν είχε ακόμη αποκτήσει το Twitter και η συζήτηση για την προέλευση του ιού ήταν απαγορευμένη. Αυτή η οπισθοδρόμηση τον άφησε βαθιά αποθαρρυμένο.

Ο λόγος που επικοινώνησε μαζί μου αργότερα ήταν ότι είδε ότι έλεγα συνεχώς σχετικές ειδήσεις και πίστευε ότι ήμουν ένα αξιόπιστο άτομο που δεν θα τον πρόδιδε στο ΚΚΚ.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν ότι εργάζομαι ως ομάδα ενός ατόμου, οπότε έπρεπε μόνο να με εμπιστευτεί. Αν ήταν ένα σημαντικό μέσο ενημέρωσης που του έπαιρνε συνέντευξη, οι πληροφορίες του θα εκτίθεντο στον δημοσιογράφο, τον συντάκτη, τον διευθυντή ειδήσεων, τον κάμερα, τον συντάκτη βίντεο κ.λπ. Με κάθε επιπλέον άτομο να γνωρίζει τις πληροφορίες του, θα υπήρχε αυξημένος κίνδυνος .

Σκέφτηκε ότι τόσο τα αριστερά όσο και τα δεξιά μέσα ενημέρωσης θα μπορούσαν ενδεχομένως να διεισδύσουν από το ΚΚΚ και δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου και με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα ήμουν το μόνο άτομο που θα τον συναντούσα. Ως εκ τούτου, έκανα τη συνέντευξη και το μοντάζ μόνη μου, χωρίς να εμπλακεί κανένας άλλος. Χρησιμοποίησα διαμόρφωση φωνής για τη φωνή του και κάλυψα το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οπότε η εμφάνισή του δεν ήταν ορατή.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Πρέπει να πω ότι το να κάνω μια τέτοια συνέντευξη εγκυμονούσε ορισμένους κινδύνους για τον εαυτό μου. Εφόσον συμφώνησα να είμαι η μόνη που θα του έπαιρνε συνέντευξη και δεν το αποκάλυψα αυτό σε κανέναν, αν αποδειχτεί ότι ήταν κατάσκοπος του ΚΚΚ και πήγαινα να του πάρω συνέντευξη μόνη, θα μπορούσα να κινδυνεύσω.

Ως εκ τούτου, η απόφασή μου να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη βασίστηκε στη συνομιλία μου με αυτόν και τον φίλο του, όπου πίστευα ότι ήταν ειλικρινής και έλεγε την αλήθεια και δεν είχε κανένα λόγο να κατασκευάσει αυτές τις πληροφορίες για να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του. Δεν θα κέρδιζε τίποτα ουσιαστικά από αυτή τη συνέντευξη.

Ωστόσο, για λόγους που δεν μπορώ ποτέ να αποκαλύψω, δημοσιεύω αυτήν τη συνέντευξη μόλις τώρα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να φανταστούν το είδος της πίεσης που θα αντιμετωπίσουμε τόσο ο πληροφοριοδότης όσο και εγώ μετά τη δημοσίευση αυτής της συνέντευξης.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι παρόλο που ο Shan Chao δεν έχει επικοινωνήσει ξανά με τον πληροφοριοδότη, φαίνεται ότι δεν έχει εξαφανιστεί.

Βρήκα μια αναφορά ( a report) ότι παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στην πόλη Hangzhou στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2022 και μάλιστα έλαβε προαγωγή τον Απρίλιο του 2022. Η αναφορά για το πείραμα που διεξήγαγε με τους Shi Zhengli και Yuan Zhiming μολύνοντας macaques δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου 2020 .

Έτσι, η προσωπική μου εικασία είναι ότι στις αρχές του 2020, όταν μόλις είχε ξεσπάσει η πανδημία, ο Shan Chao, από ενοχές, αποκάλυψε στον πληροφοριοδότη τη συμμετοχή του στη δημιουργία «βιολογικών όπλων». Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ήταν πολύ συγκινημένος όταν αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες.

Γιατί δεν επικοινώνησε ξανά με τον πληροφοριοδότη μετά; Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι ίσως μετάνιωσε για όσα είπε σε αυτή τη συναισθηματική κατάσταση.

Είναι επίσης πιθανό το ΚΚΚ, αγνοώντας ότι είχε μοιραστεί τις πληροφορίες με τον πληροφοριοδότη, συνέχισε να τον προωθεί, είτε για να τον ανταμείψει, είτε για να τον παγιδεύσει, και μετά από προσεκτική εξέταση αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΚΚΚ. Γι’ αυτό σταμάτησε να επικοινωνεί με τον πληροφοριοδότη.

Μια άλλη λεπτομέρεια που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι αν διαβάσετε την πλήρη απομαγνητοφώνηση ή παρακολουθήσετε το βίντεο της συνέντευξης, μπορεί να παρατηρήσετε ότι υπήρξαν δύο περιπτώσεις όπου φάνηκα να του έκανα «καθοδηγητικές» ερωτήσεις. Το ένα αφορούσε τον συνάδελφό του που πήγαινε σε ξενοδοχεία όπου έμεναν ξένοι αθλητές για να «ελέγξουν την υγιεινή» και το άλλο για ένα βιβλίο.

Το εν λόγω βιβλίο τιτλοφορείται «Αφύσικη προέλευση του SARS: Ανθρωπογενής μυθιστορηματικός ιός ως γενετικό βιοόπλο-“Unnatural Origin of SARS: Man-made Novel Virus as Genetic Bioweapon- “Unnatural Origin of SARS: Man-made Novel Virus as Genetic Bioweapon.” ».

Το βιβλίο πραγματεύεται τα «οικοτυπικά γενετικά όπλα» και αναφέρει ότι ο «σκοπός των σύγχρονων γενετικών όπλων» έχει ξεπεράσει τις στρατιωτικές εφαρμογές.

Το γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνομιλίας πριν από τη συνέντευξη, συζήτησε πολλά πράγματα στα κινέζικα, αλλά όταν ξεκίνησε η επίσημη συνέντευξη στα αγγλικά, ξέχασε να τα αναφέρει. Του υπενθύμισα, όπως είχε ξαναπεί, ότι θα ήθελε να αναφέρει αυτό το βιβλίο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι ενώ αυτή η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική, είναι φυσικά μόνο η μία πλευρά της ιστορίας. Λείπουν πιο άμεσες και ουσιαστικές αποδείξεις. Επί του παρόντος, δεν έχω τα μέσα να λάβω επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών από άλλες πηγές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πληροφοριοδότης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ολόκληρου του puzzle. Μέχρι στιγμής, η πραγματική προέλευση της πανδημίας που έχει προκαλέσει σχεδόν 7 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, ή ακόμα περισσότερους, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αποφάσισα να δημοσιεύσω το πρωτότυπο βίντεο και τη μεταγραφή αυτής της συνέντευξης, παρά την πίεση.

Ελπίζω ότι οι ιολόγοι, οι υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων κυβερνήσεων, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι νομοθέτες θα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτή την αποκάλυψη και θα τη χρησιμοποιήσουν ως οδηγό για περαιτέρω έρευνα μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την προέλευση του ιού.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι, στην πραγματικότητα, πριν από σήμερα, επικοινώνησα με πολλά μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που ασχολούνται με τη διερεύνηση της προέλευσης του ιού, ελπίζοντας να μοιραστώ αυτή τη συνέντευξη μαζί τους. Ωστόσο, μόνο ένα μέλος του προσωπικού του γραφείου ενός Γερουσιαστή με κάλεσε πίσω. Μου ζήτησε να στείλω τις πληροφορίες σε μια διεύθυνση email, κάτι που έκανα, αλλά δεν έχω ξανακούσει νέα από τότε.

Επιπλέον, οι συνομιλίες που είχα με τον ερωτώμενο πριν από τη συνέντευξη και όλα τα έγγραφα που μου έδειξε ήταν στα κινέζικα, αλλά η επίσημη συνέντευξη διεξήχθη στα αγγλικά. Οι κινεζικοί υπότιτλοι στο βίντεο και η κινεζική έκδοση της μεταγραφής της συνέντευξης μεταφράστηκαν από τα αγγλικά από εμένα.


Σας ευχαριστώ όλους και ελπίζω ότι μπορείτε να μοιραστείτε αυτήν τη συνέντευξη όσο ευρύτερα μπορείτε, ώστε όλοι να μπορούν να συμμετάσχουν μαζί μας στο ταξίδι της αναζήτησης της αλήθειας.

Πιστεύω ότι μόνο με το να τεθεί η αλήθεια στα χέρια του κοινού μπορεί να αποτραπεί η συγκάλυψη ή η αγνόησή της.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ και εγγραφείτε στο κανάλι μου αν δεν το έχετε κάνει ήδη ή επισκεφτείτε τον ιστότοπό μου στο jenniferzengblog.com για να εγγραφείτε για μια συνδρομή ή κάντε μια δωρεά για να στηρίξετε τις προσπάθειές μου.

Aκολουθεί το βιογραφικό του Chao SHAN
Chao SHAN

Title: Principal Investigator E-mail: shanchao@wh.iov.cn

Education
Ph.D. Biochemistry and Molecular Biology 2010-2014, Wuhan Institute of Virology, Chinese Academy of Sciences
M.S. Microbiology 2007-2010, College of Life Sciences, Fujian Agriculture and Forestry University
B.S. Biology 2003-2007, College of Life Sciences, Qingdao Agricultural University

Research Interests
Arbovirus diseases and vaccine

Publications
Publication (first author, co-first author, and co-corresponding author)

1. Liqiang Feng*, Qian Wang*, Chao Shan*, Chenchen Yang, Ying Feng, Jia Wu, Xiaolin Liu, Yiwu Zhou, Rendi Jiang, Peiyu Hu, Xinglong Liu, Fan Zhang, Pingchao Li, Xuefeng Niu, Yichu Liu, Xuehua Zheng, Jia Luo, Jing Sun, Yingying Gu, Bo Liu, Yongcun Xu, Chufang Li, Weiqi Pan, Jincun Zhao, Changwen Ke, Xinwen Chen, Tao Xu, Nanshan Zhong, Suhua Guan#, Zhiming Yuan#, Ling Chen#. An adenovirus-vectored COVID-19 vaccine confers protection from SARS-COV-2 challenge in rhesus macaques. Nat. Commun. 2020 11 (1), 1-11. (*Co-first-authors).

2. Chao Shan#*, Yan-Feng Yao*, Xing-Lou Yang*, Yi-Wu Zhou*, Ge Gao, Yun Peng, Lian Yang, Xue Hu, Jin Xiong, Ren-Di Jiang, Hua-Jun Zhang, Xiao-Xiao Gao, Cheng Peng, Juan Min, Ying Chen, Hao-Rui Si, Jia Wu, Peng Zhou, Yan-Yi Wang, Hong-Ping Wei, Wei Pang, Zheng-Fei Hu, Long-Bao Lv, Yong-Tang Zheng, Zheng-Li Shi#, Zhi-Ming Yuan#. Infection with Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) Causes Pneumonia in the Rhesus Macaques. Cell Research. (*#Co-first and corresponding author).

3. Rui Shi*, Chao Shan*, Xiaomin Duan*, Zhihai Chen*, Peipei Liu*, Jinwen Song*, Tao Song, Xiaoshan Bi, Chao Han, Lianao Wu, Ge Gao, Xue Hu, Yanan Zhang, Zhou Tong, Weijin Huang, William Jun Liu, Guizhen Wu, Bo Zhang, Lan Wang, Jianxun Qi, Hui Feng, Fu-Sheng Wang#, Qihui Wang#, George Fu Gao#, Zhiming Yuan#, Jinghua Yan#. A Human Neutralizing Antibody Targets the Receptor Binding Site of SARS-CoV-2. Nature 2020 May 26. doi: 10.1038/s41586-020-2381-y. (*Co-first-authors).

4. Chao Shan*, Hongjie Xia*, Sherry L Haller, Sasha R Azar, Yang Liu, Jianying Liu, Antonio E Muruato, Rubing Chen, Shannan L Rossi, Maki Wakamiya, Nikos Vasilakis, Rongjuan Pei, Camila R Fontes-Garfias, Sanjay Kumar Singh, Xuping Xie, Scott C Weaver#, Pei-Yong Shi#. A Zika virus envelope mutation preceding the 2015 epidemic enhances virulence and fitness for transmission. PNAS, 2020, 117 (33): 20190-20197. (*Co-first-authors, # Co-corresponding author).

5. Chao Shan*, Xuping Xie*, Huanle Luo, Antonio E Muruato, Yang Liu, Maki Wakamiya, Jun-Ho La, Jin Mo Chung, Scott C Weaver, Tian Wang, Pei-Yong Shi#. Maternal vaccination and protective immunity against Zika virus vertical transmission. Nat. Commun. 2019; 10(1): 1-12. (*Co-first-authors).

6. Antonio E Muruato*, Chao Shan*, Camila R Fontes-Garfias, Yang Liu, Zengguo Cao, Qiang Gao, Scott C Weaver, Pei-Yong Shi. Genetic stability of live-attenuated Zika vaccine candidates. Antiviral Res. 2019 Sep 4;171: 104596. (*Co-first authors).

7. Xin-Ni Lim*, Chao Shan*, Jan K Marzinek*, Hongping Dong, Thiam Seng Ng, Justin SG Ooi, Guntur Fibriansah, Jiaqi Wang, Chandra S Verma, Peter J Bond#, Pei-Yong Shi#, Shee-mei Lok#. Molecular basis of dengue virus serotype 2 morphological switch from 29° C to 37° C. PLoS pathogens. 2019 Sep 19; 15(9): e1007996. (*Co-first authors).

8. Chao Shan*, Xuping Xie*, Jing Zou, Roland Züst, Bo Zhang, Rebecca Ambrose, Jason Mackenzie, Katja Fink, Pei-Yong Shi. Using a virion assembly-defective dengue virus as a vaccine approach. J Virol. 2018 Aug 15. pii: JVI.01002-18. (*Co-first authors). SPOTLIGHT article.

9. Chao Shan, Xuping Xie, Pei-Yong Shi. Zika Virus Vaccine: Progress and Challenges; Cell Host and Microbe; 2018 July 11,24 (1): 12-17.

10. Camila R. Fontes-Garfias*, Chao Shan*, Huanle Luo, Antonio E. Muruato, Daniele B.A. Medeiros, Elizabeth Mays, Xuping Xie, Jing Zou, Christopher M. Roundy, Maki Wakamiya, Shannan L. Rossi, Tian Wang, Scott C. Weaver, Pei-Yong Shi. Functional Analysis of Glycosylation of Zika Virus Envelope Protein. Cell Rep. 2017; 21(5): 1180-1190. (*Co-first authors).

11. Chao Shan, Antonio E. Muruato, Brett W. Jagger, Justin Richner, Bruno T.D. Nunes, Daniele B.A. Medeiros, Xuping Xie, Jannyce G.C. Nunes, Kaitlyn M. Morabito, Wing-Pui Kong, Theodore C. Pierson, Alan D. Barret, Scott C. Weaver, Shannan L. Rossi, Pedro F.C. Vasconcelos, Barney S. Graham*, Michael S. Diamond*, Pei-Yong Shi*. A single-dose live-attenuated vaccine prevents Zika virus pregnancy transmission and testis damage. Nat. Commun. 2017; 8(1): 676.

12. Hongjie Xia, Xuping Xie, Chao Shan#, and Pei-Yong Shi#. Potential Mechanisms for Enhanced Zika Epidemic and Disease. ACS Infect Dis. 2018, 4 (5), pp 656–659. (Co-corresponding author)

13. Chao Shan*, Daniel A. Ortiz*, Yujiao Yang, Susan J. Wong, Laura D. Kramer, Pei-Yong Shi, Michael J. Loeffelholz, Ping Ren. Evaluation of a Novel Reporter Virus Neutralization Test for the Serological Diagnosis of Zika and Dengue Virus Infection. J Clin Microbiol. 2017; 55(10): 3028-3036. (*Co-first-authors).

14. Justin M. Richner*, Brett W. Jagger*, Chao Shan*, Camila R. Fontes*, Kimberly A. Dowd*, Bin Cao, Sunny Himansu, Elizabeth A. Caine, Bruno T.D. Nunes, Daniele B.A. Medeiros, Antonio E. Muruato, Bryant M. Foreman, Huanle Luo, Tian Wang, Alan D. Barrett, Scott C. Weaver, Pedro F.C. Vasconcelos, Shannan L. Rossi, Giuseppe Ciaramella, Indira U. Mysorekar, Theodore C. Pierson, Pei-Yong Shi, Michael S. Diamond. Vaccine Mediated Protection Against Zika Virus-Induced Congenital Disease. Cell, 2017; 170(2): 273-283.e12. (*Co-first-authors).

15. Yang Liu*, Jianying Liu*, Senyan Du*, Chao Shan*, Kaixiao Nie, Xiaofeng Li, Tao Wang, Cheng-Feng Qin, Penghua Wang, Pei-Yong Shi, Gong Cheng. Evolutionary enhancement of Zika virus infectivity in mosquitos. Nature 2017; 545(7655): 482-486. (*Co-first-authors).

16. Chao Shan, Antonio E. Muruato, Bruno T.D. Nunes, Huanle Luo, Xuping Xie, Daniele B.A. Medeiros, Robert B. Tesh, Alan D. Barrett, Tian Wang, Scott C. Weaver, Pedro F.C. Vasconcelos, Shannan L. Rossi, Pei-Yong Shi. A live-attenuated Zika virus vaccine induces sterilizing immunity in mouse models. Nat Med. 2017; 23(6): 763-767.

17. Chao Shan, Xuping Xie, Ping Ren, Michael J. Loeffelholz, Yujiao Yang, Andrea Furuya, Alan P. Dupuis II, Laura D. Kramer, Susan J. Wong, and Pei-Yong Shi, A rapid Zika diagnostic assay to measure neutralizing antibodies in patients. EBioMedicine 2017; 17:157-162.

18. Yujiao Yang*, Chao Shan*, Jing Zou, Antonio E. Muruato, Diniz Nunes Bruno, Barbosa de Almeida Medeiros Daniele, Pedro F.C. Vasconcelos, Shannan L. Rossi, Scott C. Weaver, Xuping Xie, Pei-Yong Shi. A cDNA Clone-Launched Platform for High-Yield Production of Inactivated Zika Vaccine. EBioMedicine 2017;17: 145-156. (*Co-first-authors).

19. Chao Shan, Xuping Xie, Antonio E. Muruato, Shannan L. Rossi, Christopher M. Roundy, Sasha R. Azar, Yujiao Yang, Robert B. Tesh, Nigel Bourne, Alan D. Barrett, Nikos Vasilakis, Scott C. Weaver, and Pei-Yong Shi, An Infectious cDNA Clone of Zika Virus to Study Viral Virulence, Mosquito Transmission, and Antiviral Inhibitors. Cell Host Microbe 2016; 19(6): 891-900.

20. Chao Shan, Xuping Xie, Alan D. T. Barrett, Mariano A. Garcia-Blanco, Robert B. Tesh, Pedro Fernando da Costa Vasconcelos, Nikos Vasilakis, Scott C. Weaver, and Pei-Yong Shi. Zika Virus: Diagnosis, Therapeutics, and Vaccine. ACS Infect Dis. 2016; 2(3): 170-2.

21. Cheng Chen*, Yaxin Wang*, Chao Shan*, Yuna Sun, Peng Xu, Honggang Zhou, Cheng Yang, Pei-Yong Shi, Zihe Rao, Bo Zhang#, Zhiyong Lou#. Crystal structure of enterovirus 71 RNA-dependent RNA polymerase complexed with its protein primer VPg: implication for a trans mechanism of VPg uridylylation. J Virol. 2013, 87 (10): 5755-5768. (*Co-first-authors).

22. Chao Shan, Xiaodan Li, Chenglin Deng, Baodi Shang, Linlin Xu, Hanqing Ye, Zhiming Yuan and Bo Zhang. Development and Characterization of West Nile Virus Replicon Expressing Secreted Gaussia Luciferase. Virol Sin. 2013, 28 (3):161-166.

23. Yuna Sun*, Yaxin Wang*, Chao Shan*, Cheng Chen, Peng Xu, Mohan Song, Honggang Zhou, Cheng Yang, Wenbo Xu, Pei-Yong Shi, Bo Zhang#, Zhiyong Lou#. Entrovirus-71 VPg uridylation uses a two-molecular mechanism of 3Dpol. J Virol. 2012, 86(24):13662-13671 (*Co-first-authors).

Publication (co-author)

1. Shuang Wang*, Yun Peng*, Rongjuan Wang*, Shasha Jiao*, Min Wang*, Weijin Huang*, Chao Shan, Wen Jiang, Zepeng Li, Chunying Gu, Ben Chen, Xue Hu, Yanfeng Yao, Juan Min, Huajun Zhang, Ying Chen, Ge Gao, Peipei Tang, Gang Li, An Wang, Lan Wang, Jinchao Zhang, Shuo Chen#, Xun Gui#, Zhiming Yuan# & Datao Liu#. Characterization of neutralizing antibody with prophylactic and therapeutic efficacy against SARS-CoV-2 in rhesus monkeys. Nat. Commun. 2020 11, 5752 (2020). https://doi.org/10.1038/s41467-020-19568-1 (*Co-first-authors, # Co-corresponding author).

2. Ren-Di Jiang*, Mei-Qin Liu*, Ying Chen*, Chao Shan, Yi-Wu Zhou, Xu-Rui Shen, Qian Li, Lei Zhang, Yan Zhu, Hao-Rui Si, Qi Wang, Juan Min, Xi Wang, Wei Zhang, Bei Li, Hua-Jun Zhang, Ralph S Baric, Peng Zhou, Xing-Lou Yang#, Zheng-Li Shi#. Pathogenesis of SARS-CoV-2 in transgenic mice expressing human angiotensin-converting enzyme 2. Cell. May 21, 2020 DOI: https://doi.org/10.1016/j.cell.2020.05.027

3. Bruno TD Nunes, Camila R Fontes-Garfias, Chao Shan, Antonio E Muruato, Jannyce GC Nunes, Rommel MR Burbano, Pedro FC Vasconcelos, Pei-Yong Shi, Daniele BA Medeiros. Zika structural genes determine the virulence of African and Asian lineages. Emerging Microbes & Infections. 2020, 9:1, 1023-1033, DOI: 10.1080/22221751.2020.1753583

4. Natalie D Collins, Chao Shan, Bruno TD Nunes, Steven G Widen, Pei-Yong Shi, Alan DT Barrett, Vanessa V Sarathy. Using next generation sequencing to study the genetic diversity of candidate live attenuated zika vaccines. Vaccines (Basel). 2020 Apr 3;8(2): E161. doi: 10.3390/vaccines8020161.

5. Guangyu Li, Awadalkareem Adam, Huanle Luo, Chao Shan, Zengguo Cao, Camila R Fontes-Garfias, Vanessa V Sarathy, Cody Teleki, Evandro R Winkelmann, Yuejin Liang, Jiaren Sun, Nigel Bourne, Alan DT Barrett, Pei-Yong Shi, Tian Wang. An attenuated Zika virus NS4B protein mutant is a potent inducer of antiviral immune responses. npj Vaccines. 2019; 4 (1): 1-10.

6. Xianwen Zhang, Xuping Xie, Jing Zou, Hongjie Xia, Chao Shan, Xinwen Chen, Pei-Yong Shi. Genetic and biochemical characterizations of Zika virus NS2A protein. Emerg Microbes Infect. 2019;8(1):585-602.

7. Ruben Soto-Acosta, Xuping Xie, Chao Shan, Coleman K Baker, Pei-Yong Shi, Shannan L Rossi, Mariano A Garcia-Blanco, Shelton Bradrick. Fragile X mental retardation protein is a Zika virus restriction factor that is antagonized by subgenomic flaviviral RNA. Elife. 2018 Dec 4;7.

8. Xuping Xie, Dieudonne B Kum, Hongjie Xia, Huanle Luo, Chao Shan, Jing Zou, Antonio E Muruato, Daniele BA Medeiros, Bruno TD Nunes, Kai Dallmeier, Shannan L Rossi, Scott C Weaver, Johan Neyts, Tian Wang, Pedro FC Vasconcelos, Pei-Yong Shi#. A Single-Dose Live-Attenuated Zika Virus Vaccine with Controlled Infection Rounds that Protects against Vertical Transmission. Cell Host Microbe. 2018 Oct 10;24(4):487-499.

9. Huanle Luo, Evandro R Winkelmann, Shuang Zhu, Wenjuan Ru, Elizabeth Mays, Jesus A Silvas, Lauren L Vollmer, Junling Gao, Bi-Hung Peng, Nathen E Bopp, Courtney Cromer, Chao Shan, Guorui Xie, Guangyu Li, Robert Tesh, Vsevolod L Popov, Pei-Yong Shi, Shao-Cong Sun, Ping Wu, Robyn S Klein, Shao-Jun Tang, Wenbo Zhang, Patricia V Aguilar, Tian Wang. Peli1 facilitates virus replication and promotes neuroinflammation during West Nile virus infection. J Clin Invest. 2018 Nov 1;128(11):4980-4991.

10. Qi Chen, Jin Wu, Qing Ye, Feng Ma, Qian Zhu, Yan Wu, Chao Shan, Xuping Xie, Dapei Li, Xiaoyan Zhan, Chunfeng Li, Xiao-Feng Li, Xiaoling Qin, Tongyan Zhao, Haitao Wu, Pei-Yong Shi, Jianghong Man, Cheng-Feng Qin. Treatment of Human Glioblastoma with a Live Attenuated Zika Virus Vaccine Candidate. MBio. 2018 Sep 18;9(5). pii: e01683-18.

11. Jing Zou, Xuping Xie, Huanle Luo, Chao Shan, Antonio E. Muruato, Scott C Weaver, Tian Wang, Pei-Yong Shi. A single-dose plasmid-launched live-attenuated Zika vaccine induces protective immunity. EBioMedicine. 2018 Sep 7. pii: S2352-3964(18)30349-9.

12. Shannan L Rossi, Gregory D Ebel, Chao Shan, Pei-Yong Shi, Nikos Vasilakis. Did Zika Virus Mutate to Cause Severe Outbreaks? Trends in Microbiol. 2018 Jun 11. pii: S0966-842X (18)30111-2.

13. Britney Johnson, Laura A VanBlargan, Wei Xu, James P White, Chao Shan, Pei-Yong Shi, Rong Zhang, Jagat Adhikari, Michael L Gross, Daisy W Leung, Michael S Diamond, Gaya K Amarasinghe. Human IFIT3 modulates IFIT1 RNA binding specificity and protein stability. Immunity. 2018, 48(3): 487-499. e5.

14. Hongjie Xia, Huanle Luo, Chao Shan, Antonio E. Muruato, Bruno T.D. Nunes, Daniele
B.A. Medeiros, Jing Zou, Xuping Xie, Maria Isabel Giraldo, Pedro F.C. Vasconcelos, Scott C. Weaver, Tian Wang, Ricardo Rajsbaum, Pei-Yong Shi. An evolutionary NS1 mutation enhances Zika virus evasion of host interferon induction. Nat. Commun. 2018; 9(1): 414.

15. Takaaki Koma, Veljko Veljkovic, Danielle E Anderson, Lin-Fa Wang, Shannan L Rossi, Chao Shan, Pei-Yong Shi, David W Beasley, Natalya Bukreyeva, Jeanon N Smith, Steven Hallam, Cheng Huang, Veronika von Messling, Slobodan Paessler. Zika virus infection elicits auto-antibodies to C1q. Scientific reports. 2018, 8(1): 1882.

16. Roland Züst, Shi-Hua Li, Xuping Xie, Sumathy Velumani, Melissa Chng, Ying-Xiu Toh, Jing Zou, Hongping Dong, Chao Shan, Jassia Pang, Cheng-Feng Qin, Evan W Newell, Pei-Yong Shi, Katja Fink. Characterization of a candidate tetravalent vaccine based on 2′-O-methyltransferase mutants. PloS one. 2018, 13(1): e0189262.

17. Xuping Xie, Jing Zou, Chao Shan, Pei-Yong Shi. Small Molecules and Antibodies for Zika Therapy. J Infect Dis. 2017; 216 (suppl_10): S945-S950.

18. Zhe Zhu, Matthew J. Gorman, Lisa D. McKenzie, Jiani N. Chai, Christopher G. Hubert, Briana C. Prager, Estefania Fernandez, Justin M. Richner, Rong Zhang, Chao Shan, Xiuxing Wang, Pei-Yong Shi, Michael S. Diamond, Jeremy N. Rich, Milan G. Chheda. Zika virus has oncolytic activity against glioblastoma stem cells. J Exp Med. 2017; 214(10): 2843-2857.
19. Julien Pompon, Menchie Manuel, Geok Kee Ng, Benjamin Wong, Chao Shan, Gayathri Manokaran, Ruben Soto-Acosta, Shelton S. Bradrick, Eng Eong Ooi, Dorothée Missé, Pei-Yong Shi, Mariano A. Garcia-Blanco. Dengue subgenomic flaviviral RNA disrupts immunity in mosquito salivary glands to increase virus transmission. PLoS Pathog. 2017;13(7): e1006535.

20. Xuping Xie, Jing Zou, Chao Shan, Yujiao Yang, Dieudonné Buh Kum, Kai Dallmeier, Johan Neyts, Pei-Yong Shi. Zika Virus Replicons for Drug Discovery. EBioMedicine 2016 (12): 156–160.

21. Xuping Xie, Chao Shan, Pei-Yong Shi. Restriction of Zika Virus by Host Innate Immunity. Cell Host Microbe 2016; 19(5): 566-7.

22. Pantao Zhang, Chao Shan, Xiaodan Li, Siqing Liu, Chenglin Deng, Hanqing Ye, Baodi Shang, Pei-Yong Shi, Ming Lv, Beifen Shen, Chengfeng Qin, Bo Zhang. Generation of a recombinant West Nile virus stably expressing the Gaussia luciferase for neutralization assay. Virus Res. 2016; 211: 17-24.

23. Linlin Xu, Chao Shan, Chenglin Deng, Xiaodan Li, Baodi Shang, Hanqing Ye, Siqing Lu, Zhiming Yuan, Qingyin Wang, Pei-Yong Shi, Bo Zhang. Development of a stable Gaussia luciferase enterovirus 71 reporter virus. J Virol Methods. 2015; 219: 62-6.

24. Xiao-Dan Li, Chao Shan, Cheng-Lin Deng, Han-Qing Ye, Pei-Yong Shi, Zhi-Ming Yuan, Peng Gong, Bo Zhang. The Interface between Methyltransferase and Polymerase of NS5 is Essential for Flavivirus Replication. PLoS Negl Trop Dis. 2014; 8(5): e2891.

Book chapter

Reverse Genetics of Zika Virus. Chao Shan, Xuping Xie, Pei-Yong Shi – Reverse Genetics of RNA Viruses: Methods and Protocols, 2017, Page 47-58.6/27/2023

Truth saves lives. Please support! 真相能救命,敬請支持!

Donate 捐款贊助: https://donorbox.org/support-inconvenient-truths-by-jennifer-zeng

Membership 註冊會員:https://bit.ly/3biCEk5

Bitcoin 捐款:bc1qlkkvwyvw96x3xx6jgzkhlnnv0nv3d9vm078vfd

Website 網站:https://www.jenniferzengblog.com/

English Channel 英文頻道:https://www.ganjing.com/channel/1eiqjdnq7go5GC80HDYaulKCR1pi0c

Chinese Channel 中文頻道:https://www.ganjing.com/zh-TW/channel/1eiqjdnq7go17GTbRr3vPiSwD1cp0c

LBRY.tv: https://lbry.tv/@InconvenientTruths:c

Rumble: https://rumble.com/c/InconvenientTruthsbyJenniferZeng

Twitter 推特:https://twitter.com/jenniferzeng97

FB Page臉書: https://www.facebook.com/jenniferzeng97

SafeChat帳戶: https://safechat.com/user/1341871762892058624

Gab: https://gab.com/JenniferZeng

MeWe: https://mewe.com/p/inconvenienttruthsbyjenniferzeng

Jennifer’s Bio 曾錚簡歷:https://www.jenniferzengblog.com/about/

 
Top