Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κουκουλοφόρων δραστών που εκτέλεσαν με 19 σφαίρες τον 39χρονο επιχειρηματία από τα Σκόπια με το παρατσούκλι «Oki» και τραυμάτισαν τον 45χρονο συνεργάτη του όπως είχε γράψει μεταξύ άλλων ΜΜΕ και το edolio5.
 

Οι αρχές εικάζουν πως οι - εκτός απροόπρου - «εισαγόμενοι» δράστες έχουν ήδη διαφύγει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, που ασχολούταν με τα καζίνο και το εμπόριο αλκοολούχων ποτών, ενώ είχε «άκρες» και στην κυβέρνηση των Σκοπίων, καθόταν στην αυλή της ενοικιαζόμενης βίλας και δίπλα του βρισκόταν ο 45χρονος που τραυματίστηκε, καθώς και άλλος ένας άνδρας και δύο γυναίκες (η μια ήταν, πιθανότατα, η σύντροφος του «Oki») που δεν έπαθαν το παραμικρό.

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί στις Ελληνικές αρχές είναι ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών που δρουν στα Σκόπια, καθώς, σε ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας είχαν αναρτηθεί, με διαφορά ωρών, δύο φωτογραφίες του 39χρονου (ηγετικό στέλεχος της μιας συμμορίας) να βρίσκεται δίπλα σε μια παρέα ανδρών, οι οποίοι είχαν στα κεφάλια τους ένα κόκκινο «Χ».

 Στην πρώτη φωτογραφία στο κεφάλι του 39χρονου υπήρχε η φράση «cooming soon» και στη δεύτερη είχε αντικατασταθεί επίσης από ενα κόκκινο «Χ». Ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εκτέλεσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 39χρονος, που δολοφονήθηκε με 32αρι πιστόλι, γνώριζε ότι απειλείται και είχε ψάξει καταφύγιο στη χώρα μας, ενώ σήμερα θα έκανε «check out» από την ενοικιαζόμενη βίλα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο επόμενος προορισμός του. 

Όσο για τον 42χρονο αυτός παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου μετά τα τραύματα στο χέρι από τις σφαίρες.

Αξίζει να αναφερθεί πως, στο πλαίσιο της αντιπαλότητας των δύο συμμοριών, τον Μάρτιο είχαν εκτελεστεί με 40 σφαίρες σε μπαρ των Σκοπίων δύο άμεσοι συνεργάτες του «Oki», ενώ ο ίδιος είχε γλιτώσει επειδή μόλις εκείνη τη στιγμή έφτανε στο μπαρ. Ένα μήνα μετά, ένας Σκοπιανός εκτελέστηκε στο Κόσοβο, πιθανόν σαν αντίποινα για το μακελειό στο μπαρ των Σκοπιών, καθώς σε ανεπίσημη βάση, θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία των συνεργατών του «Oki». 

Ο αντίπαλος του «Oki» σύμφωνα με δημοσιεύματα Σκοπιανών ΜΜΕ είναι ένας σκληρός νονός του υποκόσμου που όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 ασχολείται με το «βαθύ έγκλημα» στην γειτονική χώρα.


πηγή
 
Top