Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«(...) Όλα όσα σας λένε για τη Βόρεια Κορέα είναι ένα ψέμα... (...)»
 Ernesto Che Guevara

Ρωσική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, έφθασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας για τους εορτασμούς της 70ης επετείου του πολέμου 1950-1953.
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sunan (προάστιο της Πιονγκγιάνγκ), πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή συνάντησης για τη ρωσική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή τιμητικής φρουράς από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας.
Μια επίσκεψη που θα συμβάλει στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ της Μόσχας και της Πιονγκγιάνγκ και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Η Βόρεια Κορέα διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα κατά του εχθρού, εάν η Πιονγιάνγκ κρίνει αναπόφευκτη μια απειλή για το κράτος ή τον ηγέτη του Κιμ Γιονγκ Ουν»... 9 Σεπτέμβρη 2022 Επισήμως η Βόρεια Κορέα Πυρηνική Δύναμη!

Για να θυμούνται οι παλιότεροι, να μην ξεχνούν... και να μαθαίνουν οι νεότεροι, γιατί η εξουσία δεν επιθυμεί να γνωρίζουν κι επιβάλει αμνησία:

 

Ο Κιμ Ιλ Σούνγκ ήταν ίνδαλμα για τον ηρωικό Αργεντίνο αντάρτη!

Ο Τσε Γκουεβάρα θαύμαζε τους αγώνες του Κιμ Ιλ Σούνγκ, αλλά και θεωρούσε σημαντικό πολιτικό-ιδεολογικό κείμενο, τα γραπτά του στο κείμενο: Η μεγάλη αντιμπεριαλιστική επαναστατική υπόθεση των λαών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, είναι ανίκητη!”.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, μαζί με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ... Ο Κώστας Τσίμας, η Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο Τάκης Κασκαμπάς και τόσοι άλλοι...

Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, προσωπικά ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε σχέση συντροφικής φιλίας και αλληλεγγύης με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ. Στο σημερινό εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ θέλουν να σβήσουν τη σοσιαλιστική παράδοση, τη διεθνή αλληλεγγύη. Όμως, όταν το 1984 καταρρίφθηκε το κατασκοπευτικό κορεάτικο τζάμπο στην ΕΣΣΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου στέλνει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, από 86 άτομα, στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Τότε η Ελλάδα είχε Έλληνα πρωθυπουργό κι όχι Νατοϊκό ανδρείκελο! Πρωθυπουργό με αδένες (στην καθομιλουμένη: όρχεις)... Για το γεγονός επισημαίνει ο Κώστας Τσίμας:

«Τότε βγήκαν οι Αμερικάνοι να μας ξεσκίσουν (μιλάει για την μη καταδίκη της κατάρριψης του τζάμπο). Κι ο Ανδρέας κάνει μια μεγαλύτερη παλικαριά, τους απάντησε αμέσως: στέλνει στην Κορέα μια αντιπροσωπεία από 86 άτομα. Ξεκίνα μου λέει. Πάγωσε ο Πλανήτης.
Αυτό μόνο ένας Ανδρέας είχε τη δύναμη να το κάνει, κι έτσι πήγα στη Β. Κορέα
»
.
Κώστας Τσίμας – Σελίδες Ζωής – Αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, Προσκήνιο, Αθήνα 2004, σ. 194 (από εκεί κι η φωτογραφία)

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top