Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«[...] Η παγκόσμια, καθώς και η δική μας εμπειρία δείχνει ότι...

είναι αδύνατο να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες
με διεθνείς κυρώσεις, εκφοβισμούς ή προτροπές...
Το Κίεβο καταλαβαίνει μόνο την γλώσσα της δύναμης...» Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Σχετικό  Θανάσης Αυγερινός: "Δίκαιη εκδίκηση"! Αυτοί είναι οι νεκροί της σημερινής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας...
Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός πολιτικού στόχου, η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με σκοπό τη δολοφονία αμάχων αθώων πολιτών, δεν έγινε σε τυχαία μέρα, αλλά τα ξημερώματα της 17 Ιούλη.
Σήμερα λήγει η συμφωνία για την εξαγωγή σιταριού από την Ουκρανία. Συμφωνία της οποίας η Τουρκία είναι εγγυητής και πρώτος εκ των γεγονότων (de facto) δικαιούχος.
Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε ένα δίλημμα: η ανανέωση της συμφωνίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση, θα ήταν πράξη αδυναμίας... η μη ανανέωση δημιουργεί ένταση με την Τουρκία, η οποία μάλιστα έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να συνοδεύσει ουκρανικά πλοία.
Στην Ελλάδα, επισήμως σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας -χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά με πλήρη συμφωνία όλων των κομμάτων για αντιμετώπιση του Ρωσικού ιμπεριαλισμού-, το πολιτικό προσωπικό νομίζει πως δεν έχει ευθύνες; Νατοϊκά μορμολύκεια... κηρύξατε πόλεμο στον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"... Ρωτήσατε το λαό;

Η Μαρία Ζαχάροβα γνωστοποίησε επίσημα στον ΟΗΕ ότι η Ρωσία δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία για το σιτάρι.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν πιο σκληρός που ζήτησε μια άνευ προηγουμένου απάντηση δύναμης, γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία με τρομοκράτες.

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top