Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Γηραιά Ήπειρος μας αυτοκτονεί χάνοντας ήδη ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, λόγω της...

ενεργειακής κρίσης που αποφάσισε η ίδια η Ευρώπη, κατόπιν εντολής των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το κέντρο ανάλυσης Annual Meetings is Bruegel's, με έδρα τις Βρυξέλλες, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαθέσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια σε επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, αλλά η υποστήριξη θα είναι όλο και πιο απρόσιτη ενόψει της αύξησης των επιτοκίων και της δεδομένης οικονομικής ύφεσης.
Όλες οι κυβερνήσεις (δεξιές κι "αριστερές") των ευρωπαϊκών κρατών της αποικίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι πρόθυμες να δουν την ήπειρό τους να καταστρέφεται αντί να παρακούσουν τις επιβολές που υπαγορεύουν οι ΗΠΑ.
Μέσα σ' έναν χρόνο οι ΗΠΑ κατάκτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το πανάκριβο, αμερικανικό σχιστολιθικό κι όχι φυσικό αέριο, το καρκινογόνο & ρυπογόνο LNG, έχει αντικαταστήσει περισσότερες από τις μισές προμήθειες της Gazprom στην ΕΕ και όπως, και το "αμερικανικό" πετρέλαιο (από τη Ρωσική διεθνή αγορά βαπτίζεται αμερικανικό), φτάνουν στην ΕΕ με ρυθμούς ρεκόρ, σε γιγάντια πλοία, που κάποτε προορίζονταν μόνον για ασιατικές διαδρομές, και κοστίζουν υπέρογκα ποσά.
Η "βοήθεια" της Ουάσιγκτον μας βοηθάει σε υψηλό κόστος. Αλλά, αναγκαία για να διαλυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία, να εξαθλιωθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί και να κερδίζουν οι ΗΠΑ.
Στο μεταξύ η πολιτική επιρροή των ΗΠΑ στη Γηραιά Ήπειρο, μας επιστρέφει στη πρώτη περίοδο του αποικισμού χωρίς πλέον το ναι μεν, αλλά…

Οι "ηγέτες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τρόπος του λέγειν για πρωθυπουργούς χαμηλόβαθμους Νατοϊκούς υπαλλήλους), στα πλαίσια των μονομερών κυρώσεων στη Ρωσία, δεσμεύτηκαν να μειώσουν μέχρι πλήρους κατάργησης τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Μόσχα, λόγω της «ιμπεριαλιστικής εισβολής στην Ουκρανία».
Όμως, τα επίσημα δυτικά οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κι όχι σχιστολιθικού, έχουν αυξηθεί κατά + 40%, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την ιμπεριαλιστική Ρωσική επίθεση.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος, "δημοσιογράφος, "αναλυτής", ή "τεχνοκράτης" για να κατανοήσει τα αυτονόητα. Αρκεί η απλή δυνατότητα ανάγνωσης επιπέδου Δημοτικού σχολείου.

O Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας στην κυβέρνηση της πρώην "ακροδεξιάς" Μελόνι, που ήταν εναντίον των πολιτικών της ΕΕ και του Μπάιντεν για την "αντιρωσική υστερία" και σήμερα συμμορφώθηκε (Νατοϊκή "μέχρι το μεδούλι"), είναι απολύτως ειλικρινής:
«Θέλετε συντάξεις ή βοήθεια στην Ουκρανία;», παραφράζοντας τον προηγούμενο πρωθυπουργό της ιταλικής Νατοϊκής αριστεράς, τον τραπεζίτη Ντράγκι, με το περιβόητο «Ειρήνη ή κλιματιστικά;» (PEACE OR AIR CONDITIONER).
Κι αναλύει τη θέση της Ιταλίας ο υπουργός της Μελόνι:
«Η Ιταλία ήταν η πρώτη που είπε και επανέλαβε ότι σε διεθνές επίπεδο είμαστε όλοι δεσμευμένοι να στηρίξουμε την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής. Η ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια πρέπει να αποσυρθεί από το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. Διαφορετικά για να βοηθήσουμε την Ουκρανία πρέπει να μειώσουμε τις συντάξεις των Ιταλών, γίνεται λίγο πιο δύσκολο να το εξηγήσουμε»
Πες το αδελφέ όπως ο Κούλης να ξεμπερδεύεις... «με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» κι άσε τις συντάξεις και το λαό... Άλλωστε, υπάρχουν τα pass στο "σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης", που κι αυτά ο λαός θα τα πληρώνει μέχρι κι επόμενες γενιές...
Ευτυχώς στην Ελλάδα είμαστε στενά ενωμένοι σε μια κοινή στάση απέναντι στον Ρωσικό ιμπεριαλισμό κι ούτε ο νέος αστέρας, κάποιος Κασσελάκης, δεν θέτει το θέμα... Όσο για την ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ... ευτυχώς, επίσης "στη σωστή πλευρά της ιστορίας"... με τον Νατοϊκό κοκαϊνομανή μικρό φύρερ!
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η "αλεπού" της Μεγάλης Σχολής Σοβιετικής Διπλωματίας, σε διάλεξη του την περασμένη Παρασκευή, στους φοιτητές  του Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, τα είπε όλα:
«Όταν μιλάμε για την απομόνωση της Ρωσίας, ξεχνάμε περίπου το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει ανακοινώσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

* Σημ.: Για τους υπέρμαχους του δήθεν "διεθνούς δικαίου"... κάθε οικονομική κύρωση κατά χωρών, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ είναι παράνομη... Τώρα, πως το 15% επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, όπως και στο Ιράν, την Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Συρία, την Β. Κορέα, τη Βενεζουέλα, το Νίγηρα και πάει λέγοντας σ' όσους λαούς αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, είναι άλλου "παπά ευαγγέλιο"...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top