Σήμερα Πέμπτη πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα με την παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται για προφανείς λόγους λίγες μόλις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως "φιέστα" αλλά το σοβαρότερο δεν είναι αυτό...

Η εξέλιξη αυτή έρχεται με καθυστέρηση 10 ολόκληρων ετών αφού η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα -που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Αιγάλεω αλλά σε περιπτώσεις ανάγκης και άλλους κοντινούς δήμους- έχει υπογραφεί από το 2013 από τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρό και τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη!

Ο συγκεκριμένος κεντρικός σταθμός προβλεπόταν από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής - που ήταν νόμος του κράτους από το 2003- και όπως είχε τονίσει κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης στο Δημαρχείο της Αθήνας στις 3 Ιουνίου 2013 (από όπου και η φωτογραφία μαζί και με τον τότε αντιδήμαρχο Αθηναίων Ανδ. Βαρελά) ο κ. Σγουρός, έως τότε "κανείς δεν τολμούσε να αναλάβει την ευθύνη και κανείς δεν τολμούσε να αναμετρηθεί με αγκυλώσεις γραφειοκρατικές, χρηματοδοτικές και ενίοτε μικροκομματικές" για να γίνει το έργο αυτό. "Εμείς τα καταφέραμε" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Το ότι χρειάστηκε πάντως μια δεκαετία για να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου και να γίνουν, έστω και υπό αυτές τις προεκλογικές συνθήκες, τα εγκαίνια δεν το λέει κανείς και ...επιτυχία των μετέπειτα διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής κι όχι μόνο...
Ο Αυτοδιοικητικός
 
Top