OΑλ Φαγιέντ πέθανε μια μέρα μετά την 26η επέτειο του θανάτου του γιου του, Ντόντι Φαγιέντ, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 31 Αυγούστου 1997 στο ίδιο αυτοκίνητο με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο Παρίσι.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, για το τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, είχε δηλώσει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι δολοφονήθηκαν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο δισεκατομυριούχος πέθανε το βράδυ της Πέμπτης και η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε τζαμί του Λονδίνου στο Ρίτζεντς Παρκ την Παρασκευή.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και ήταν γιος δασκάλου. Ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο, προτού γίνει σύμβουλος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, του σουλτάνου του Μπρουνέι, το 1966.

Πήγε στη Βρετανία τη δεκαετία του ‘70 και το 1979 μαζί με τον αδελφό του Αλί αγόρασαν το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού Ο επόμενος στόχος τους ήταν τα Harrods, που απέκτησαν το 1985 έναντι 615 εκατομμυρίων λιρών.

Το 1997 αγόρασε τη Φούλαμ, καταβάλλοντας 6,25 εκατομμύρια λίρες και είχε καλέσει τον Μάικλ Τζάκσον να παρακολουθήσει ματς της ομάδας. Ο Αλ Φαγέντ πούλησε τον σύλλογο το 2013, στον δισεκατομμυριούχο Σαχίντ Καν.
 
Top