Επτά τραυματίες ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης σε τριώροφο κτίριο πριν από λίγη ώρα στο προάστιο Saint-Gilles των Βρυξελλών. Το ατύχημα οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή φυσικού αερίου αναφέρουν βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μια κατοικία στις Βρυξέλλες, ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της βελγικής πρωτεύουσας.

"Η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο τριώροφες κατοικίες. Συνολικά υπάρχουν επτά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά", είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα πάντως με τον ιστότοπο της δημόσιας βελγικής τηλεόρασης RTBF πιθανότατα το ατύχημα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής κι έχουν ήδη καταφέρει να θέσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη υπό έλεγχο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την γύρω περιοχή και έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που περνούν από το σημείο.

Στις 22 Μαρτίου 2016 οι Βρυξέλλες βίωσαν τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 320. Έκτοτε, οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και κάθε "ασυνήθιστο" επεισόδιο προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση αλλά και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RTBF

Πηγή

 
Top