Στο όνομα Αμπού Ιζαντίν αναφέρονται ευρωπαϊκά Μέσα - Στο όνομα του γνωστού στις αρχές της Βρετανίας, ιεροκήρυκα Αμπού Ιζαντίν, αναφέρονται ευρωπαϊκά ΜΜΕ, το οποίο συνδέουν με τον δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αφού είχε επιτεθεί με αυτοκίνητο πάνω σε πολίτες και έπειτα με μαχαίρι σε αστυνομικό, στα περίχωρα του Κοινοβουλίου. Τίποτα ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη όσον αφορά την ταυτότητα του δράστη.

Συγκεκριμένα, ο Independent αναφέρει πως ο γεννημένος ως Trevor Brooks είχε απειλήσει στο παρελθόν πως θα σκοτώσει πολιτικούς και αστυνομικούς. Τον χαρακτηρίζουν ως «ιεροκήρυκα του μίσους», ο οποίος είχε κάνει φυλακή καθώς μάζευε χρήματα για τρομοκρατικούς σκοπούς. ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Οι International Business Times επίσης επικαλούνται μάρτυρες που φέρονται να είδαν τον Ιζαντίν σε ένα Hyundai 4X4 να τρέχει στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στη συνέχεια να ρίχνει το όχημα πάνω στην περίφραξη της Βουλής των Κοινοτήτων. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, κατέβηκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει προς έναν αστυνομικό.

Για τον Ιζαντίν υπάρχει και επίσημη σελίδα στη Wikipedia, η οποία αναφέρει πως ασπάστηκε το Ισλάμ στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ, οι νεκροί είναι τέσσερις. Ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.



fnews.gr
 
Top