Μια φωτογραφία που δείχνει τρία άτομα με αιματοβαμμένους επιδέσμους στην κοιλιά τους να κρατούν ο καθένας από ένα νέο Apple iPhone 14, προκάλεσε αναστάτωση στην Ταϊλάνδη μετά την κυκλοφορία της μεταξύ των κατοίκων της, με ορισμένους να την εκλαμβάνουν ως ένδειξη ότι πωλούνται νεφρά για να αγοραστούν οι κινητές συσκευές.

Η εικόνα, η οποία προήλθε από το Λάος ως αστείο, προφανώς λήφθηκε αρκετά σοβαρά υπόψη από ορισμένους στην Ταϊλάνδη, ώστε ένα άτομο με εξουσία βγήκε να την καταγγείλει, σε περίπτωση που γινόταν δεκτή ως αληθινή.


.



Παράνομο το εμπόριο οργάνων στην Ταϊλάνδη

Ο Sophon Mekthon, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Δωρεάς Οργάνων που υπάγεται στην Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού της Ταϊλάνδης, καταδίκασε την εικόνα ως ανήθικη και ακατάλληλη και προειδοποίησε τους πολίτες ότι το εμπόριο οργάνων στην Ταϊλάνδη είναι παράνομο. Η εικόνα απέκτησε πανελλήνια απήχηση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, είπε: «Δεν υπάρχει εμπόριο οργάνων. Αυτό απαγορεύεται. Είναι ανάρμοστο να προτείνετε την πώληση οργάνων, ειδικά για να πάρετε χρήματα για να αγοράσετε ένα iPhone. Είναι ηθικά λάθος και ανήθικο». Οι μεταμοσχεύσεις γίνονται μόνο μεταξύ στενών μελών της οικογένειας, όπως οι γονείς και τα παιδιά, πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα εκτιμήθηκε από ορισμένους Ταϊλανδούς ως ένα αστείο, ο Mekthon ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εγγραφούν στο Κέντρο Δωρεάς Οργάνων του Ερυθρού Σταυρού της Ταϊλάνδης για να γίνουν δωρητές οργάνων μετά το θάνατό τους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει έλλειψη δοτών και περίπου 6. 000 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τους λήπτες. Επί του παρόντος, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να γίνουν δωρητές οργάνων στην Ταϊλάνδη.
Δημοφιλείς ειδήσεις Εμφύλιος στην Αγγλία: Ινδοί εναντίον ισλαμιστών μετά από Πογκρόμ σε τόπους λατρείας και σπίτια

Ένα αστείο από το Λάο η φωτογραφία

Η φωτογραφία, η οποία έκτοτε έχει αφαιρεθεί, υποτίθεται ότι προέρχεται από μια βιετναμέζικη κλινική ομορφιάς που εδρεύει στο Λάος. Εκεί, η φωτογραφία αντιμετωπίστηκε με μεγαλύτερη επιείκεια, καθώς το πλαίσιο ήταν προφανώς πιο κατανοητό.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι Λαοτιανοί κερδίζουν περίπου 114 δολάρια το μήνα, ενώ οι Ταϊλανδοί κερδίζουν 343 δολάρια το μήνα. Επομένως, οι τιμές των iPhone είναι πιο υπερβολικές για τους Λαοτινούς από ό,τι για τους Ταϊλανδούς.
Η Ταϊλάνδη μία από τις πρώτες χώρες που θα λάβουν το νέο iPhone 14

Η Apple άρχισε να λαμβάνει προπαραγγελίες για το νέο iPhone στην Ταϊλάνδη τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2022. Το iPhone 14 πωλείται στην Ταϊλάνδη προς 32. 900 μπατ (1.254$) έως 50. 900 μπατ (1.940$).

Η Ταϊλάνδη θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα λάβουν το νέο iPhone στις 16 Σεπτεμβρίου.
 
Top