Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές, τον εκλογικό νόμο και δεν απέκλεισε το...ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο – μετά όσα είπαν στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας – ο Μάκης Βορίδης είπε: «ο Πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ανέφερε ότι «η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα» και προσέθεσε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι: «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο».

«Αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, η δυναμική που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θα είναι πιο εύκολη η επιλογή την δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ, και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης», εκτίμησε ο Μάκης Βορίδης.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα».

Σημείωσε δε, ότι – παρά τα σενάρια που ακούγονται – και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν με σταυρό και όχι με διαφορετικό τρόπο που θα επιτρέπει αργότερα να σκανάρονται τα ψηφοδέλτια για την καταμέτρηση.
 
Top