Ο Μητσοτάκης τα ξέχασε όλα για τις Πρέσπες
Οι μπίζνες, με προεξάρχουσα την ενεργειακή συνεργασία, στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό
Ποιο όνομα, ποια «Μακεδονία», ποια βέτο… Όλα είναι μπίζνες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που για μια ακόμα φορά ξέχασε όλα όσα έλεγε για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και βιάζεται να ανοίξει δουλειές και επενδύσεις με τη γειτονική χώρα, όπως είπε χθες στον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντησή τους -είναι η τρίτη κατά σειρά από τον περασμένο χειμώνα, ενώ άλλες τρεις φορές είχε συναντήσει και τον προκάτοχό του Ζόραν Ζάεφ-, στο επίκεντρο βρέθηκαν η ενεργειακή συνεργασία, αλλά και η προώθηση των ελληνικών επενδύσεων στα Σκόπια.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον η πραγματοποίηση επενδύσεων ελληνικών εταιριών στη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να συνδέσουμε τις υποδομές μας με τέτοιον τρόπο που θα οδηγήσουν στην αύξηση των ενεργειακών δεσμών μεταξύ των χωρών μας».
Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κοβατσέφσκι για την πρόσφατη σύγκληση της 1ης Διακυβερνητικής Διάσκεψης μεταξύ της χώρας του και της Ε.Ε., και επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, με βάση, όπως είπε, τα κριτήρια που έχουν τεθεί, τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης.
Η στήριξή του βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού την έχει εκφράσει από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας, με την «κωλοτούμπα» που είχε κάνει σε σχέση με όσα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Επίσης εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στη γειτονική χώρα και στον ενεργειακό τομέα.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε ότι «επιθυμούμε να γίνουμε μέλη της Ε.Ε. όπως και εσείς», ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και στον ενεργειακό τομέα, ενώ αναφέρθηκε στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπουλης, όπου έχουν γίνει και σκοπιανές επενδύσεις. Τόνισε, τέλος, και εκείνος ότι στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο κομμάτι τού επιχειρείν.