Η Βίκυ Καγιά στο GNTM 5, το σκουπόξυλο και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας


Πολύ πριν τη Βίκυ Καγιά στο GNTM 5, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε παραδώσει μαθήματα χάρης στην πασαρέλα


Δεύτερη ημέρα οντισιόν στο GNTM 5 και η Βίκυ Καγιά αποφάσισε να αναλάβει ρόλο «προγυμναστή» μοντέλων με μια μέθοδο που θύμισε πολύ Μίστερ Μιγιάγκι. Ενώ πολλοί πίστευαν πως το σκουπόξυλο θα ήταν μια απαρχαιωμένη μέθοδος συμμόρφωσης, τελικά αυτό χρησίμευε για να μάθει στην διαγωνιζόμενη να περπατά.

Η νεαρή Εβελίνα εντυπωσίασε αρχικά τους κριτές τόσο για το παράστημά της, όσο όμως και για τα εκφραστικά μεγάλα μάτια της. Εντύπωση προκάλεσε επίσης το σχόλιο της Σοφίας Χατζηπαντελή πως το μοντέλο της θύμισε τον σύντροφό της! Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κριτές του GNTM 5 φάνηκαν να μην πείθονται από τις ικανότητες της νεαρής, με τη Βίκυ Καγιά να αναλαμβάνει δράση.

Πήρε στα χέρια ένα σκουπόξυλο και έκανε ταχύρρυθμα μαθήματα catwalk στη διαγωνιζόμενη, ζητώντας της ουσιαστικά να κλωτσά με το γόνατο το σκουπόξυλο ενώ περπατά, προκειμένου να ανασηκώνει και να μην σέρνει τα πόδια της στην πασαρέλα. Τελικά η Εβελίνα πήρε τρία «ναι» και πέρασε στην επόμενη φάση του GNTM 5.

5.

Τι μας θύμισαν τα μαθήματα της Καγιά στο GNTM 5

Τα μαθήματα μανεκέν της Βίκυς Καγιά μας θύμισαν τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο Τρελοπενηντάρης». Ο τεμπέλης, αλλά τετραπέρατος Ανδρέα Τεπενδρής είχε δημιουργήσει μια σχολή μανεκέν και στις πρώτες σκηνές της ταινίες του 1971, τον βλέπουμε να παραδίδει μαθήματα πασαρέλας στα μοντέλα του.

«Ίσιο το κορμί, ψηλά το κεφάλι, κίνησης αρμονική, βήμα ανάλαφρο, ύφος αρχοντικόν και κυρίως σοβαρότης!» ακούγεται να λέει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας περπατώντας με ένα βιβλίο στο κεφάλι του, μια μέθοδο που έχουμε δει πολλάκις στον ελληνικό σινεμά και την τηλεόραση ως βασικό σύστημα εκμάθησης catwalk για επίδοξα μοντέλα (βλέπε «Το Δόλωμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Και για του λόγου το αληθές, δείτε τις συμβουλές του Λάμπρου Κωνσταντάρα, δεκαετίες πριν ξεκινήσει το GNTM 5 (ελληνικό και μη).


 
Top