Της Ιωάννας Υψηλάντη
Σε... κλειστό οικογενειακό κύκλο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ν΄ αποδεχθεί τους... όρους πληρωμής που ζήτησε ο Πούτιν, για την εξαγορά φυσικού αερίου, από την Ρωσία.
Η ΕΕ αποδείχθηκε απροετοίμαστη,  το σενάριο των κυρώσεων, όταν αποφάσιζε με θριαμβευτικούς τόνους να τιμωρήσει την Ρωσία, κλείνοντας τις στρόφιγγες του αερίου, προς την Ευρώπη.
Τώρα προσπαθεί να κρύψει τα δραματικά, για τις οικονομίες, λάθη της, κάτω απ΄το χαλί, προβάλλοντας επιχειρήματα, του τύπου, "Εμείς σε ευρώ πληρώνουμε! Τι κάνει η Γκαζπρομ-Μπάνκ, δεν ξέρουμε"! Φυσικά και ξέρουν! Αν το ευρώ δεν μετατραπεί σε ρούβλι, η πληρωμή θεωρείται ως "μη γενόμενη"!
Θέλουν επίσης να υποχρεώσουν τις εταιρείες που θα αγοράσουν φυσικό αέριο, στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος να δηλώσουν ότι μεταφέρουν χρήματα για φυσικό αέριο, σε ευρώ. "Φερετζέ" το λένε στο χωριό μου.
Δεδομένου ότι η ηγεσία της ΕΕ τηρεί, σταθερά, την αρχή "το φαίνεσθαι είναι καλύτερο, απ΄την πραγματικότητα" αποφεύγει να παραδεχθεί ότι υιοθέτησε, εξαρχής, μια λανθασμένη, για τα συμφέροντα της, πολιτική, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα κοράκια της Ουάσιγκτον, που με χαρά περιμένουν την οικονομική της κατρακύλα. Και για γεωπολιτικούς, οικονομικούς και για ιδεολογικούς λόγους.
Έτσι, οι ΗΠΑ πιέζουν, μέσω του ΝΑΤΟ να συμμετέχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, σ΄έναν πόλεμο, που δεν τους αφορά, είτε στέλνοντας τα πολυκαιρισμένα τους όπλα, στην Ουκρανία, για ν΄ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους, από τις ΗΠΑ, είτε δίνοντας ζεστό χρήμα των φορολογούμενων πολιτών τους, για να γεμίσουν ένα πηγάδι, χωρίς πάτο, σε μια ήδη, χρεωκοπημένη χώρα.
Ταυτόχρονα, κλείνουν κάθε παράθυρο, για την Ειρήνη, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Ευρώπη, αναθεωρώντας Διεθνείς Συνθήκες και συμφωνίες, (αλλά εμείς κατηγορούμε μόνο την Τουρκία, για αναθεωρητισμό) και στηρίζοντας με κάθε τρόπο την διάδοση του φασισμού, ώστε να εγκαθιδρύσουν ολοκληρωτικές πολιτικές, στις αδαείς, πυροβολημένες, από τόνους ψεμάτων, μάζες.
Σε συνδυασμό με την φτώχεια, την ανεργία, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, που πολύ πριν απ΄ τον πόλεμο έχουν αποφασιστεί, προγραμματιστεί και επιβληθεί, απλώς μας λυπάμαι!
Σας φιλώ! Πρέπει να μάθω τις εξελίξεις, για την Πισπιρίγκου, τώρα!

 
Top