Κριτική στην εσωκομματική διαδικασία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Νάσος Αθανασίου, επικρίνοντας το γεγονός πως δεν υπήρξαν άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία, πέραν του Αλέξη Τσίπρα. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής, ο κ. Αθανασίου είπε πως «όπου βλέπετε κόμμα και δεν υπάρχουν διαφωνίες να υποπτεύεστε αυτή την ομάδα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, μάλιστα, πως για να εκφραστεί η διαφορετική άποψη θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να υποχρεώσει 4-5 άτομα να θέσουν υποψηφιότητα.

Είναι η πρώτη φορά που βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για το αρχηγικό κόμμα και αφήνει αιχμές για έλλειμμα δημοκρατίας στην εκλογή αρχηγού.


«Κανένας δεν ήθελε, κανένας δεν μπορούσε, κανένας, κανένας, κανένας; Όμως, επαναλαμβάνω, ακόμα και με κλήρωση, να πει δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεδρική εκλογή με έναν υποψήφιο, με κλήρωση, 3-5 από τα μέλη, ας μην είναι από τους βουλευτές υποχρεωτικά, να υπάρχει αυτό το πράγμα», κατέληξε με νόημα.

Λόγω του «κόφτη» στην Αττική για τους βουλευτές, έμειναν εκτός Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι Χαρά Καφαντάρη, Νίνα Κασιμάτη, Νάσος Αθανασίου και Χριστόφορος Βερναρδάκης.


 
Top