Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΝΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ...

ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Τιμητικές πλακέτες και χρηματικοί έπαινοι δόθηκαν για ακόμη μία χρονιά στους αστυνομικούς.

Η κίνηση αυτή έγινε από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σε αστυνομικούς που ξεχώρισαν για ηρωϊκές πράξεις, αλλά και τους συγγενείς πεσόντων στο καθήκον.

Σείστηκε το πνευματικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»  στο Αιγάλεωαπό τους παρευρισκομένους που φώναζαν «Αθάνατοι», όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απένειμε έπαινο στους συγγενείς των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Βαγγέλη Νοίδη και Αντώνη Νίκου που σκοτώθηκαν σε τροχαίο το Σεπτέμβριο του 2020 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά, όταν πήγαν να συνδράμουν σε κατάσβεση πυρκαγιάς.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. Αντώνη Νίκου

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. Αντώνη Νίκου

«Είμαι περήφανη για τον γιο μου» είπε η μαυροντυμένη μητέρα του Αντώνη Νίκου στον υπουργό, κρατώντας μία κορνίζα με τη φωτογραφία του γιου της.

Παρών και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ακόμη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας βράβευσε τους αστυνομικούς που απεγκλώβισαν και διέσωσαν πολίτες και κατοικίδια από φλεγόμενες οικίες στη μεγάλη πυρκαγιά στα Βόρεια Προάστια της Αττικής (Βαρυμπόμπη, Κηφισιά, Κρυονέρι, Αφίδνες) το καλοκαίρι του 2021.

Aστυνομικοί που διέσωσαν πολίτες και κατοικίες στη περυσινή πυρκαγιά, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον πρόεδρο του Ομίλου Γιάννη Μαθιουδάκη.

Aστυνομικοί που διέσωσαν πολίτες και κατοικίες στη περυσινή πυρκαγιά, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον πρόεδρο του Ομίλου Γιάννη Μαθιουδάκη.

Τιμήθηκαν αστυνομικοί που παρείχαν άμεση και καθοριστική βοήθεια σε εγκυμονούσα κατά την διάρκεια του τοκετού διδύμων στην οικία της.

Οι αστυνομικοί που βοήθησαν μία έγκυο παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί που βοήθησαν μία έγκυο παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Πλακέτα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε και ο αστυνόμος Β’ Βασίλης Γκόνος, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών και νυν διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας, ο οποίος καταδίωξε πορτοφολάδες στο νοσοκομείο Τζάνειο, αν και ο ίδιος βρισκόταν νοσηλευόταν και μάλιστα τη στιγμή της καταδίωξης είχε ακόμη τον όρο στο χέρι.

Επίσης βραβεύτηκαν αστυνομικοί για:

περιστατικό με πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κατόπιν ένοπλης αντίδρασης στην πεζή καταδίωξη.

διάσωση πολίτη μέσα στην οικία του, ο οποίος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες και των δύο χεριών του.

απεγκλωβισμό ατόμου από φλεγόμενο κατάστημα.

αφοπλισμό ένοπλου άνδρα που χτύπησε με την κάνη του όπλου στο κεφάλι άλλο άτομο.

διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας που ήταν αναίσθητη επί διήμερο εντός της οικίας της.

αποτελεσματική επέμβαση σε περιστατικό όπου άτομο απειλούσε να ανατινάξει πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου και να κάνει κακό στη μητέρα του αλλά και στον εαυτό του.

εξαιρετική δραστηριότητα στον τομέα της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η πιο επικίνδυνη δουλειά»

Στην ομιλία του ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έβγαλε ειδήσεις. Όπως αποκάλυψε, το υπουργείο σύντομα θα έχει ολοκληρώσει μελέτη σύμφωνα με την οποία το επάγγελμα του αστυνομικού είναι το πιο επικίνδυνο και θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί θα πάψουν να είναι και «ταχυδρόμοι» μηνύσεων και άλλων δικαστικών εγγράφων, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα ετών των συνδικαλιστών τους ενώσεων, ενώ οι 1.500 αστυνομικοί που απασχολούνται σήμερα με αυτό το αντικείμενο, θα διατεθούν για την ασφάλεια του πολίτη.

Τέλος, με αφορμή τη βράβευση 16 παιδιών αστυνομικών που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, ο υπουργός έστειλε μήνυμα σε όσους δημιουργούν επεισόδια στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λέγοντας ότι το κράτος και η αστυνομία εγγυώνται την ασφάλεια των φοιτητών και των εκπαιδευτικών.

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ιδρύθηκε πριν 64 χρόνια, ενώ πρόεδρός του είναι ο κ.Γιάννης Μαθιουδάκης.

Πηγή: www.iefimerida.gr


 
Top