Της Ιωάννας Υψηλάντη
Με κάθε τρόπο προσπαθούν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα, σ΄ έναν τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι τρομακτικές πιέσεις, που... ασκούνται σε ανεξάρτητα κράτη, για την ένταξή τους, σε ΝΑΤΟ, ή ΕΕ προκαλούν αντιδράσεις στους ίδιους τους πολίτες αυτών των κρατών. Γι΄αυτό και απουσιάζει κάθε ιδέα δημοψηφίσματος, από την σκέψη των ηγετών αυτών των κρατών.
Η Δημοκρατία έχει καταργηθεί παντού, στον Δυτικό κόσμο. Οι αποφάσεις παίρνονται, άνωθεν και η αντιπολίτευση έχει φιμωθεί, προφανώς με κάποια ανταλλάγματα, άγνωστα προς το παρόν, στους πολίτες. Δεν υπάρχουν ηγέτες, που θα οργανώσουν και θα κινητοποιήσουν την αντίσταση των λαών, στον επερχόμενο ναζισμό.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Φινλανδία και στην Σουηδία. Κανείς δεν ρωτάται, εντελώς "δημοκρατικά"!
Η ουδετερότητα της Φινλανδίας είναι ένα απομεινάρι της παγκόσμιας τάξης μετά τη Γιάλτα. Αυτό είναι! Στην πραγματικότητα, αυτή η ουδετερότητα ήταν το αποτέλεσμα της ήττας της Φινλανδίας ως συμμάχου του Χίτλερ. Το 1947, η Φινλανδία υπέγραψε τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού με τις χώρες του Συνασπισμού κατά του Χίτλερ. Μεταξύ άλλων, η συνθήκη μείωνε τις ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας. Το Ελσίνκι απαγορευόταν να έχει πυρηνικά όπλα και κάποιους άλλους τύπους όπλων, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων ήταν περιορισμένος. Το 1948 υπογράφηκε η Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Φινλανδίας, σύμφωνα με την οποία η Φινλανδία διακήρυξε μια πολιτική ουδετερότητας. Επιπλέον, η συνθήκη απαιτούσε από τη Φινλανδία να αναγνωρίσει τα ειδικά συμφέροντα της ΕΣΣΔ.
Το 1992, αντικαταστάθηκε από συμφωνία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Φινλανδίας, όπου η ρήτρα ουδετερότητας εξαφανίστηκε, ελέω Γκορμπατσώφ. Ταυτόχρονα, το Ελσίνκι εγκατέλειψε μονομερώς τους στρατιωτικούς περιορισμούς του 1947. Τώρα, με πρόσχημα την Ουκρανία,  ζητεί την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, που εκβιάζει για νέο αίμα, στους κόλπους του, σαν πραγματικό βαμπίρ με ασταμάτητη πείνα.

 
Top