Τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση της γραμματέως και τον Γιώργο Βασιλειάδη για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντίστοιχα, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του εκλεγμένου από την κομματική βάση, συλλογικού οργάνου. 

Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, τη προοπτική για το κόμμα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε πολλά μηνύματα, με αποδέκτες τόσο το Μαξίμου όσο και την Κουμουνδούρου, για τη νέα αρχή που πρέπει να γίνει με την ενεργοποίηση των μελιών, παλιών και νέων.

Ποια είναι η Ράνια ΣβίγκουΓεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

Ποιος είναι ο Γιώργος ΒασιλειάδηςΓεννήθηκε στον Πειραιά το 1978. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Βούλας και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Strathclyde University της Γλασκώβης, κάνοντας Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Από το 2004 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκώντας κατά κύριο λόγο συμβουλευτική Δικηγορία.

Πολιτικά, στα φοιτητικά μου χρόνια, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού (1999-2002) και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης», ενώ αργότερα υπήρξε μέλος της γραμματείας της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ (2013-2015) και αναπληρωτής Συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος (2014-2015).

Το 2016 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.Στην πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς υπηρέτησε αρχικά ως Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς (2015-2016) και στη συνέχεια ως Υφυπουργός Αθλητισμού (2016-2019). Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών.

Αναλυτικά η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:


1. Έφη Αχτσιόγλου
2. Ρένα Δούρου
3. Διονύσης Τεμπονέρας
4. Νίκος Πάππας
5. Χρήστος Σπίρτζης
6. Γιάννης Ραγκούσης
7. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
8. Κώστας Ζαχαριάδης
9. Νάσος Ηλιόπουλος
10. Δημήτρης Τζανακόπουλος
11. Όλγα Γεροβασίλη
12. Θεοδώρα Τζάκρη
13. Κατερίνα Νοτοπούλου
14. Παύλος Πολάκης
15. Ανδρέας Ξανθός
16. Ευκλείδης Τσακαλώτος
17. Αλέξης Χαρίτσης
18. Θανάσης Θεοχαρόπουλος
19. Νίκος Μπίστης
20. Πάνος Σκουρλέτης
21. Πάνος Ρήγας
22. Νικος Σκορίνης
23. Σία Αναγνωστοπουλου
24. Μαρία Κουβέλη
25. Σοφία Πανδή
26. Πέτρος Καρκούλιας
27. Κατερίνα Κνήτου
28. Παναγιώτα Πελώνη
29. Ολυμπία Τελιγιορίδου
30. Έφη Καλαμαρά
31. Ελένη Συμεωνίδου
32. Χάρις Ματσούκα
33. Δανάη Κολτσίδα
34. Θεανώ Φωτίου
35. Μάγκυ Δούση
36. Πέτρος Καλκαδής
37. Φλαμπουράρης Αλέκος
38. Τζουμάκας Στέφανος
 
Top