Στο ίδιο τραπέζι απαθανατίστηκαν οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα ο ένας απέναντι από τον άλλον.

Ο λόγος; Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της οποίας έλαβαν μέρος και οι δύο. Μάλιστα, η Πολιτική Επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά στα Χανιά έπειτα από πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Μαζί τους είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος έκανε και την σχετική ανάρτηση στο facebook, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «ζούμε το πρώτο θερμό επεισόδιο που μπορεί να εξελιχθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» ενώ εκτίμησε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ποιες είναι οι προτεραιότητες αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο. «Τέτοια συρροή κρίσεων είχαμε πάρα πολλές δεκαετίες να ζήσουμε. Χρειάζεται υπευθυνότητα, διορατικότητα, να είμαστε σοβαροί και να μιλάμε με υπευθυνότητα» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, επισήμανε στη δική του παρέμβασή ότι «αυτή τη στιγμή ο τραγικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι ένας απλός πόλεμος μεταξύ δύο κρατών αλλά ένας πόλεμος ιδεολογιών μια αντιπαράθεση μετά μιας αυτοκρατορικής, αυταρχικής αντίληψης και μιας κοινωνίας δημοκρατικής που θέλει να προχωρήσει που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άρα αυτή τη στιγμή απειλούνται αυτές οι Αρχές, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 
Top