Οι Τούρκοι ετοιμάζουν φιέστες για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, προσκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε έναν προκλητικό εορτασμό κατά του Ελληνισμού. 

«Η 569η επέτειος από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης θα εορταστεί με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων στον Εθνικό Κήπο του αεροδρομίου Ατατούρκ. Δενδρύλλια θα φυτευτούν και στους εορτασμούς που θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος Ερντογάν την Κυριακή 29 Μαΐου. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Και συνεχίζει:

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον δημόσιο κήπο του αεροδρομίου Ατατούρκ. Την Κυριακή 29 Μαΐου με τη συμμετοχή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εορταστεί η άλωση της Κωνσταντινούπολης και θα φυτευτούν δενδρύλλια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 16.00.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε στο CHP σχετικά με το αεροδρόμιο Ατατούρκ σε μια δήλωση που έκανε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 18 Μαΐου και κάλεσε τον Πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Αυτή η περιοχή είναι περίπου 8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Έχουμε φλαμουριές μέσα, και πλατάνια, το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης. Έχουμε περιβόλια. Έχουμε δαμασκηνιές, κερασιές, βερικοκιές, μηλιές. Έχουμε μια ελιά 350 ετών που συμβολίζει τους μάρτυρες μας. Φυτέψαμε 569 δέντρα στην περιοχή μας που αντιπροσωπεύουν την 569η επέτειο από την κατάκτηση. Στην περιοχή αυτή έχουν φυτευτεί 1453 λουλούδια. Ανυπομονούμε για την Κυριακή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η Κωνσταντινούπολη μας είναι σεισμική ζώνη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για σεισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο χώρος αυτός θα χρησιμεύσει ως πολύ σημαντικός χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμού. Παρέχουμε κάθε είδους υποδομή. Στην περιοχή της καταστροφής θα παρέχονται και υπηρεσίες εστίασης.

Ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά ανακοίνωσε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον ενθουσιασμό της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, την εκδήλωση φύτευσης δενδρυλλίων που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου, με τη συμμετοχή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Στην 569η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 16.00, θα μπουν τα θεμέλια του Εθνικού Κήπου του Αεροδρομίου Ατατούρκ με την παρουσία του Προέδρου μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και 145.300 δενδρύλλια θα συναντηθούν με χώμα. Ας φυτέψουμε δενδρύλλια με τον ενθουσιασμό της κατάκτησης.

Ο πρόεδρος της επαρχίας του Κόμματος της Κωνσταντινούπολης Οσμάν Νουρί Καμπακτεπέ κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να φυτέψουν δενδρύλλια σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Καμπακτεπέ είπε, "Η φωνή της Κατάκτησης που αναδύεται από το παρελθόν και η πολιτική του έργου που εκτείνεται στο παρελθόν συναντώνται. Περιμένουμε όλους τους πολίτες μας να φυτέψουν τα πρώτα δενδρύλλια στον μεγαλύτερο εθνικό κήπο της Τουρκίας, τα οποία θα φέρουμε στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην επέτειο της Κατάκτησης».
 
Top