Στην αποβολή της πολιτικής αγωγής για τον τρίτο άνδρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό προχώρησε  με απόφασή του, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.  

Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος καταγγέλλων, για τον οποίο μάλιστα η έδρα έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο, για να επιβεβαιώσει το e-mail με το οποίο ορίζει τον Γ. Βλάχο ως δικηγόρο του προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ως εκ τούτου, ως προς αυτόν τον μηνυτή ο συγκεκριμένος συνήγορος απεβλήθη. Το δικαστήριο προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ανέφερε πως, αν ο καταγγέλλων είχε εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτό το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του τέταρτου -κατά την κατηγορία- θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη από την πολιτική αγωγή. Ο 24χρονος σήμερα άνδρας είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι βιάσθηκε δύο φορές από τον κατηγορούμενο τον Μάρτιο του 2015, σε ηλικία 17 ετών. Όπως, δε, έχει αναφέρει ο καταγγέλλων, ουκρανικής καταγωγής, αναγκάστηκε να μείνει στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, καθώς δεν είχε πού αλλού να πάει.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι γονείς του ήταν εξαρτημένοι από το αλκοόλ και τον κακοποιούσαν, ενώ κάποια στιγμή και η μητέρα του, με την οποία έμενε μαζί, τον εγκατέλειψε, φεύγοντας από το σπίτι όπου έμεναν, χωρίς να έχουν ούτε ρεύμα ούτε νερό. Ο νεαρός άνδρας είχε αναφέρει μάλιστα ότι ένιωθε ευγνωμοσύνη για τον κατηγορούμενο που τον φιλοξενούσε σπίτι του και είχε προσφερθεί να τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού του. Αργότερα, ωστόσο, όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά.

- Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει. Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

- Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ' αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

Ο 24χρονος ανέφερε ακόμη πως ένιωθε έντονα το αίσθημα της ενοχής. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη φορά που αρνήθηκε τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο, είπε πως τα κατάφερε να το κάνει, γιατί είχε περάσει «πολλές στιγμές κακοποίησης» και «δεν άντεχε άλλο αυτό το πράγμα».

Ακόμη, ο ίδιος είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε…».


 
Top