ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...


Την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών μέχρι τον Μάιο προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη...





Η κ. Βαλαβάνη, μιλώντας στον Αnt1, είπε ότι συγκροτείται ήδη αυτή την εβδομάδα μια κοινή επιτροπή από το αρμόδιο τμήμα της δημόσιας περιουσίας και το τμήμα κεφαλαίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και αυτή η επιτροπή θα προχωρήσει με βάση τα κριτήρια που είναι περίπου διαμορφωμένα ήδη ανά περιοχή.



Αναφερόμενη στη ρύθμιση εξπρές η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση μετά την Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία, ενώ επισήμανε ότι ενώ καθημερινά εισπράττονται 18-20 εκατ. χθες έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην επίσκεψη και την εκτύπωση της ταυτότητας των χρεών, το χαρτί με το οποίο μπορεί να πάει κανείς στην τράπεζα μέχρι την Παρασκευή για να πληρώσει. Κάλεσε ακόμη τους ενδιαφερόμενους να προσέξουν αν πληρώσουν μέσω ebanking την Παρασκευή γιατί αν αυτό έχει κλείσει τα χρήματα θα φανούν το Σάββατο και έτσι θα χάσουν τη ρύθμιση εξπρές.



Για τον ΕΝΦΙΑ η κ. Βαλαβάνη επανέλαβε ότι θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος πρέπει να θεσπιστεί μέσα στο 2015.



Σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις ωστόσο δεν έχουν καταλήξει. "Αν Μύκονος ή Σαντορίνη πάει στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη δεν θα πάθουν κάτι. Όμως τα νησιά της άγονης γραμμής πρέπει να προστατευθούν αποφασιστικά", είπε.



Απέκλεισε πάντως την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, επισημαίνοντας τα κοινωνικά και περιβαντολλογικά αποτελέσματα από τις προηγούμενες αυξήσεις.



Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα ποτά εξέφρασε την άποψη ότι μία αύξησή του θα ήταν λάθος.

 
Top