Ιθαγένεια για όλους και για όλα υπόσχεται περιγράφει έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 24 Μαρτίου.



Οι ρυθμίσεις είναι τέτοιες που ιθαγένεια θα πάρουν μέχρι και οι πέτρες εξωτερικού (μεγέθους μέχρι μπάλας γκολφ) που έχουν βρεθεί λόγω γεωλογικών ή άλλων φαινομένων στην Ελλάδα. Για πέτρες μικρότερου μεγέθους θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση.



Η κυβέρνηση πιστή στις αρχές της και στις εξαγγελίες της και χωρίς ακόμη να έχουν λυθεί άλλα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν το συνεχώς συρρικνούμενο από αριθμητικής πλευράς Ελληνικό στοιχείο, σπεύδει να ικανοποιήσει τους αλλοδαπούς που έχουν βρεθεί στη χώρα μέσω της λαθραίας εισόδου.



Από το έγγραφο του υπουργείου καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει και μάλιστα τάχιστα νομοθετικές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, τροποποιώντας τον Ν. 3838/2010 και λαμβάνοντας υπόψη (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται) και την απόφαση του ΣτΕ του 2013 (σ.σ. πρόκειται για τη γνωστή απόφαση που είχε κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 3838/2010, γνωστού και ως «λσθρονόμου Ραγκούση»).



Με άλλα λόγια ένα παιδί αλλοδαπών γονέων θα παίρνει σχεδόν αυτόματα την ιθαγένεια με το που θα εισέρχεται στο νηπιαγωγείο κιόλας καθώς η ρύθμιση αφορά όχι μόνο τα παιδιά που έχουν φοιτήσει αλλά και που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.



Δεν είναι μόνο το θέμα της ιθαγένειας που σπεύδει να ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα φροντίζει και για τους λαθρομετανάστες με θέμα τη χορήγηση αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.



Μάλιστα κ. Βούτσης τονίζει ότι «είναι γνωστή η βούληση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων». Αλλοίμονο.



Για τα θέματα που αφορούν σε τροποποιήσεις του Κώδικα Μετανάστευσης (προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για εποχιακή εργασία, άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απόκτηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους κλπ), το υπουργείο Εσωτερικών επίσης επεξεργάζεται τις σχετικές διατάξεις που θα προωθήσει στη Βουλή. Ειδικότερα, όσον αφορά στην ενσωμάτωση Κοινής Υπουργικής Απόφασης



Ο υπουργός χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της κυβέρνησης για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια διαμονής τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτοποίηση της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν».



Δεν πρόκειται για απόσπασμα από σατιρικό κείμενο επιθεώρησης. Η κυβέρνηση σπεύδει να επαναφέρει στην «νομιμότητα» όσους απλά πέρασε το διάστημα νόμιμης διαμονής και πρέπει να αναχωρήσουν.



Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις όσοι έχασαν την άδεια διαμονής τους (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) θα λάβουν νέα απροσδιορίστου χρόνου για όσο επιθυμούν οι ίδιοι.



Ενδεχομένως η κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει και συγνώμη εξ ονόματος των εναπομεινάντων Ελλήνων από τους αλλοδαπούς για την οικονομική κρίση στην οποία υποβλήθηκαν. Τίθεται απλά ως πρόταση.



Ταυτόχρονα θα νομιμοποιήσει όχι μόνο αυτούς που πρέπει να αποχωρήσουν αλλά και τους αλλοδαπούς που δεν είχαν ποτέ άδεια απλά αρκεί να τηρούν προϋποθέσεις ένταξης στην κοινωνία!



Ποιες οι προϋποθέσεις αυτές, πως θα αξιολογούνται και με τι κριτήρια, όλα υπάρχουν μόνο στο ευφάνταστο μυαλό του νομοθέτη.



Για τον Έλληνα ποιος θα νοιαστεί;



Πηγή

 
Top