Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από κατάρρευση κτιρίου στην περιοχή Ιστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.



Εικόνες από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έδειχναν μία πολυκατοικία να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και καλυφθεί από πυκνούς καπνούς, την ίδια ώρα που άνθρωποι μεταφέρονταν σε φορεία.



Εκπρόσωπος της εταιρείας Con Edison ανέφερε ότι συνεργεία έχουν σπεύσει επί τόπου, αλλά δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει εάν υπήρξε έκρηξη που να οφειλόταν σε διαρροή αερίου. Η ίδια εκπρόσωπος είπε ότι διεκόπη η παροχή αερίου στην περιοχή γύρω από το φλεγόμενο κτίριο προληπτικά.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Daily News, προσφέρθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες σε έξι ανθρώπους, ενώ επίσης έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες.



Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.



Τηλεοπτικοί σταθμοί της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ένα γειτονικό κτίριο έχει επίσης πιάσει φωτιά, ενώ ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι από τη φωτιά έχουν υποστεί ζημιές συνολικά τέσσερα κτίρια.



"Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο", είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο. "Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας", συνέχισε. "Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός".



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάρρευση του κτιρίου αναφέρθηκε λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την "seven-alarm fire", κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί της. Επί τόπου έχουν σπεύσει εκατοντάδες πυροσβέστες με πολλά οχήματα.









Πηγή


 
Top