H τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να στρατολογεί παιδιά και να τα ενσωματώνει στις τάξεις της και πιο συγκεκριμένα στην πτέρυγα της την επονομαζόμενη «Ashbal al-Khilafah» (μικρά λιοντάρια του χαλιφάτου).



Το SOHR του Λονδίνου που διοχετεύει την είδηση 24.3.15 έχει ντοκουμεντάρει τουλάχιστον 400 περιπτώσεις παιδιών που στρατολόγησε η ISIS από την αρχή αυτής της χρονιάς και μέχρι τις 23 Μαρτίου στις ζώνες τις Συρίας που ελέγχει η οργάνωση.



Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου προστέθηκαν άλλοι 120 νεοσύλλεκτοι τζιχαντιστές στις τάξεις της. Τους 3 τελευταίους μήνες παρατηρείται μια ιδιαίτερη προθυμία για ένταξη στην ISIS από μουτζαχεντίν όλων των εθνικοτήτων.



Σε συριακές περιοχές όπως στις 2 πόλεις Al Mayadin και Al- Bokamal άνοιξαν γραφεία της «Ashbal al-Khilafah» που στρατολογούν παιδιά για το Ισλαμικό Κράτος. Τα γραφεία αυτά ασκούν ιδεολογικοθρησκευτική προπαγάνδα για να πείσουν και να εντυπωσιάσουν τα παιδιά και να τα προσελκύσουν.Τα παιδιά που στοχοποιούν μένουν στις γύρω περιοχές από αυτά ατα γραφεία,πηγαίνουν σε σχολεία και τζαμιά.



Απευθύνονται και σε παιδιά που χωρίς την εξουσιοδότηση των γονέων τους θέλουν να ενταχθούν στην ISIS και αυτά παρακολουθούν εκτελέσεις, μαστιγώματα, αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις, λιθοβολισμούς κλπ.



Η οργάνωση καθοδηγεί και τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στα στρατόπεδα εκπαίδευσης της σαρία και πολεμικής κατάρτισης που διατηρεί η οργάνωση.



Η ISΙS χρησιμοποιεί παιδιά και ως πράκτορες πληροφοριοδότες.





Πηγή

 
Top