Η "αιθεροβάμων" αριστερά κάνει στροφή στον ρεαλισμό μας λένε. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι κάνει ιδεολογική και πολιτική κωλοτούμπα. Όπως λοιπόν αντιλαμβανόμαστε όλοι, το προπαγανδιστικό δίπολο «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» καταργήθηκε στην πράξη. Πάμε γι' άλλα.


Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι

ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, έχασε για 4 μόνο ψήφους τη θέση του ΓΓ του ΚΚΕ, από την Αλέκα Παπαρήγα, στις 27-2-1991. Αν λοιπόν ο παραλίγο ΓΓ του ΚΚΕ και σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δεν είναι αριστερός, τότε ποιοι είναι αριστεροί; Επιπλέον, οι περισσότεροι σημερινοί υπουργοί, ήταν πρώην στελέχη του ΚΚΕ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελληνική ρεφορμιστική αριστερά και επομένως αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί ως αριστερά. Δεν υπάρχει άλλη αριστερά. Εκτός και αν θέλουμε να επενδύσουμε το μέλλον μας στην αναχρονιστική αριστερά (ΚΚΕ), η οποία δοκιμάστηκε στην πράξη, απέτυχε παταγωδώς και εγκαταλείφθηκε διεθνώς.


Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει το καλύτερο για τη χώρα ως διαχειριστής του συστήματος φυσικά. Όμως αναγκαστικά θα κριθεί ως αριστερή ιδεολογία η οποία δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σύστημα και όχι ως διαχειριστής του συστήματος. Ως αριστερά λοιπόν θα εξαφανιστεί. Αν καταφέρει να διαχειριστεί το σύστημα, πιθανόν να επιβιώσει ως ένα συστημικό κόμμα, διαφορετικά θα εξαφανιστεί και ως κόμμα.

ΠΗΓΗ

 
Top