Αντί να καταφεύγουν στη λήψη του γνωστού μπλε χαπιού, οι άντρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσαν…
ενδεχομένως να εκτίθενται σε… μπλε φως.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ελβετοί ερευνητές, οι οποίοι αναπτύσσουν το «υποκατάστατο» του βιάγκρα –μια θεραπεία που περιλαμβάνει την έγχυση στο πέος τεχνητού DNA.
Όταν ο ιστός εκτίθεται στο μπλε φως, τα «κατασκευασμένα» γονίδια αυξάνουν τη ροή του αίματος, προκαλώντας στύση, χωρίς σεξουαλική διέγερση.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι το γεγονός αυτό παρέχει ένα πλεονέκτημα στη θεραπεία αυτή έναντι του βιάγκρα, το οποίο λειτουργεί μόνο βοηθητικά στην παράταση της στύσης και όχι στην πρόκλησή της.
Η ομάδα των ερευνητών από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, με επικεφαλής τον καθηγητή Martin Fussenegger, ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα εκτεθεί ο ιστός στο φως, ένα πρόδρομο μόριο –γνωστό ως τριφωσφορική γουανοσίνη (GTP)- μετατρέπεται στο δεύτερο αγγελιοφόρο, γνωστό ως cGMP. Αυτό επιτρέπει στα κανάλια του ασβεστίου να κλείσουν, μειώνοντας τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα, που με τη σειρά τους χαλαρώνουν τα κύτταρα των μυών και αυξάνουν τη ροή του αίματος στον ιστό που έχει στύση.
Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει τη νέα αυτή μέθοδο που ανέπτυξαν σε αρσενικά ποντίκια με καλά αποτελέσματα, σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.