Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι με τις επιχειρήσεις για τη διάσωσή τους να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ακόμη, οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας ενώ το ΕΚΑΒ μετέφερε έναν νεκρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.
Στελέχη της ΕΜΑΚ με σκύλους και πυροσβέστες ψάχνουν κάτω από τα ερείπια για επιζώντες. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα ενώ γίνονταν εργασίες. Στην περιοχή έχει σπεύσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο επιζώντες.


Πάτρα: Κλάματα και οδυρμοί στην γέφυρα που έπεσε


Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι πραγματικά συγκλονιστικές, αφού εκεί βρίσκονται συγγενείς των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα και ψάχνουν τους δικούς τους. Μάλιστα, κάποια στελέχη της ΕΜΑΚ μόλις έβγαλαν ζωντανό έναν άνθρωπο του έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και ένα ποτήρι νερό.

Κατάρρευσε γέφυρα στην περιμετρική στην Διοδώρου
Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).


 
Top