Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Κίνα και η Ρωσία είναι ελεύθερα και...

ανεξάρτητα Έθνη.
Καμία χώρα δεν μπορεί να υπαγορεύσει τους κανόνες για όλους»
Σι Τζινπίνγκ, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Βλαδίμηρος Πούτιν, Προέδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, ο Ρίτσαρντ Μουρ, στην ιταλική "Corriere della Sera", μεταξύ πολλών δηλώνει:

«Ο Πούτιν είναι "υπό πίεση" μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Πριγκόζιν, που ανάγκασε τον Ρώσο πρόεδρο σε μια "ταπεινωτική" συμφωνία για να "σώσει το πετσί του... Κανείς δεν θέλει να ταπεινώσει τον Πούτιν, πόσο μάλλον να ταπεινώσει το μεγάλο ρωσικό έθνος. Εναπόκειται στην Ουκρανία να καθορίσει τους όρους της ειρήνης, όχι σε εμάς... Αλλά ο δρόμος που έχει η Μόσχα είναι πολύ ξεκάθαρος: αποσύρετε όλα τα στρατεύματα...»
Και επιπροσθέτως επισημαίνει ο Μουρ: «Ωστόσο, υπάρχει ένα μέτωπο ακόμα πιο "ζεστό" από το Ρωσικό. Αυτό το μέτωπο είναι η Κίνα. Σήμερα αφιερώνουμε περισσότερους πόρους για το Πεκίνο από οποιαδήποτε άλλη αποστολή»
Καταπέλτης ο Καθηγητής Alessandro Orsini  «Ξυπνήστε! Δεν είναι το δυτικό μπλοκ που εξευτελίζει τον Πούτιν, αλλά ο Πούτιν που ξεφτιλίζει το δυτικό μπλοκ!»

Γράφει προς την "Corriere della Sera" ο Καθηγητής Alessandro Orsini:
«Συμπόνια για την Ουκρανία!
Εφόσον ο Ρίτσαρντ Μουρ, ο επικεφαλής της MI6, της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, περιπλανιέται αναζητώντας το γιατί, θα παρακαλούσα ευγενικά την "Corriere della Sera" να του στείλει αυτή την ανθρωπιστική μου επιστολή όσο η Οδησσός βρίσκεται κάτω από τις βόμβες:
"Αγαπητέ Richard Moore, με λένε Alessandro Orsini, είμαι Ιταλός ειρηνιστής.
Θα ήθελα να σας καθησυχάσω. Δεν έχετε καμία δυνατότητα να ταπεινώσετε τον Πούτιν.
Αν ερχόταν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η Αγγλία θα καταστρεφόταν σε ένα δευτερόλεπτο, αφού η Αγγλία έχει περίπου 200 πυρηνικές κεφαλές και η Ρωσία πάνω από 6000.
Μόλις εξαλειφθούν τα συμπλέγματα ανωτερότητας του δυτικού μπλοκ, η πραγματικότητα θα γίνει ξεκάθαρη: το περισσότερο που μπορεί να κάνει ο Άγγλος βασιλιάς για τον Πούτιν είναι να του φέρει πρωινό στο κρεβάτι, μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον, απλώνοντας ψωμί και άφθονη μαρμελάδα.
Μουρ, φίλε μου, ξύπνα, δεν είναι Σεπτέμβριος του 1939. Αυτή είναι η πυρηνική εποχή. Η Ουκρανία βρίσκεται σ' αυτή την τραγική κατάσταση εξαιτίας μιας ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης που έχει ένα τρωκτικό χάμστερ να περιστρέφεται στον τροχό.
Το γεγονός ότι οι Βρετανοί ηγέτες νόμιζαν, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, παρέχει ένα ακριβές μέτρο του πόσο επείγον είναι για την Ευρώπη να προχωρήσει σε υπερπαραγωγή εγκεφάλου και όχι σφαιρών"
»
Alessandro Orsini

Ποιος είναι ο Alessandro Orsini: Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο περίφημο Πανεπιστήμιο "Luiss" της Ρώμης, ειδικός στην Εξωτερική Πολιτική και την Τρομοκρατία, Διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Αδύναμος ηγέτης ο Πούτιν", σύμφωνα με τους "ειδικούς"...
Κατά τ΄ άλλα τους πάει καροτσάκι στην Ουκρανία, τους έχει γδύσει, οικονομικά,
επιστρέφοντας τους τις κυρώσεις και έχει ξεφτιλίσει τον πολεμικό τους εξοπλισμό.
Θέλουμε και μεις έναν τέτοιο "αδύναμο" πρωθυπουργό!

Ιωάννα Υψηλάντη, 25 Ιούνη 2023 Το χρονικό ενός "αδύναμου ηγέτη... σύμφωνα με τους "ειδικούς"...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top