Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ο γεωλόγος και ο καθηγητής Jan Plaimer σχολίασε την αχαλίνωτη προώθηση του αφηγήματος της... κλιματικής αλλαγής στα κορυφαία μέσα ενημέρωσης και την "επιστημονική"  αρλούμπα, για την "πιο καυτή μέρα τα τελευταία 125.000 χρόνια", που υποστηρίζουν στις ΗΠΑ οι κλιματολόγοι και τα ΜΜΕ.
"Πρόκειται για μια πλήρη ανοησία ... στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε μια μακρά τάση για ψύξη, η οποία συνεχίζεται επί 4.000 χρόνια. Έχουμε μόλις αφήσει τη μικρή εποχή των παγετώνων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στη θερμοκρασία όταν αποχωρούμε, από τη μικρή εποχή των παγετώνων;
Επιπλέον, η προπαγάνδα δεν λέει ότι στη δεκαετία του 1930. στις ΗΠΑ υπήρχε μεγαλύτερη ζέστη από ότι τώρα, και οι καυτές περίοδοι καύσωνα υπήρξαν και στον Μεσαίωνα και στους Αρχαίους χρόνους."
Έχει, επίσης, υποστηρίξει ότι "Σε ολόκληρη την ιστορία του πλανήτη Γη, είχαμε εκατομμύρια κλιματικές αλλαγές και καμία από αυτές που μπορούμε να αναγνωρίσουμε δεν οφείλεται, σε αλλαγή των ποσοστών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα".
"Δεν βλέπουμε καμία καταγραφή του διοξειδίου του άνθρακα να οδηγεί το κλίμα στο παρελθόν και επομένως δεν υπάρχει λογική αιτία να πιστεύουμε ότι η κλιματική αλλαγή στο παρόν οφείλεται σε αλλαγές του διοξειδίου του άνθρακα".
Ο Ιαν Πλάιμερ είναι Αυστραλός γεωλόγος και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Απορρίπτει την επιστημονική συναίνεση, σχετικά με την αλλαγή του κλίματος. Οι κλιματολόγοι τον επέκριναν για λανθασμένη ερμηνεία των δεδομένων τους και για διασπορά παραπληροφόρησης, χαρακτηρίζοντας τον "συνωμοσιολόγο".
Είναι κάτοχος 10 Αυστραλιανών βραβείων, μεταξύ άλλων, για την επικοινωνία και προώθηση της επιστήμης και για την ανθρωπιστική του συνεισφορά.

 
Top