Η Πρόεδρος Δρ  Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια της αείμνηστης  Μαριάννας Βαρδινογιάννη, μιας έντονης και αξιοθαύμαστης προσωπικότητας, μιας ΚΥΡΙΑΣ που αφιέρωσε τη ζωή και τη δράση της στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Με την ίδρυση του Συλλόγου «Ελπίδα», αγωνίστηκε για την καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και η προσφορά της αυτή αναγνωρίσθηκε επάξια εντός και εκτός Ελλάδος. 

Ως  πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και τα δικαιώματα των ανθρώπων και υπηρέτησε  με αυταπάρνηση και με τρόπο αναγνωρίσιμο, καταξιωμένο και υποδειγματικό τις αρχές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η ΕΕΜ, θέλοντας να συμμετάσχει στην προσφορά του Συλλόγου «Ελπίδα» και στο όραμα της Προέδρου της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη , πριν από μια οκταετία αποφάσισε σε κάθε εκδήλωση της ΕΕΜ που σχετίζεται με δωρεάν εξέταση μαστού ανά την Ελληνική Επικράτεια και όπου οι συνθήκες το επέτρεπαν, να συνυπάρχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας και να συλλέγει αίμα για την «Ελπίδα», έργο για το οποίο τιμήθηκε από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Ελπίδα». 

Ελπίζοντας ότι θα υπάρξει συνεχιστής του αξιόλογου έργου της, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της και ευχόμαστε το χώμα της Αττικής γης που την σκέπασε σήμερα να είναι ελαφρύ.

Αιωνία της η μνήμη. Καλό Παράδεισο!

 
Top