Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ουαί υμίν, γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί,
ότι...

παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,
οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι,
έσωθεν δέ γέμουσιν οστέων νεκρών καί πάσης ακαθαρσίας»!

Η σχισματική παπική ιεραρχία αποφάσισε να διαλύσει την Ορθοδοξία.
Μετά τη σχισματική ουνιτική εκκλησία που δημιούργησε ο Βαρθολομαίος στο ουκροναζί καθεστώς του Κίεβο, σύμφωνα με τις επιταγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τώρα συνεχίζουν και δυναμιτίζουν τον Αναστάσιο Αλβανίας, με διορισμό του γνωστού Αλβανού ακροδεξιού εθνικιστή Arjan Koja!
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, στην οποία επικεφαλής είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, καταγγέλλει τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, γνωστό εκπρόσωπο του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή σε επίσκοπο του αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Κόγια (Arjan Koja) με τον ψιλό τίτλο Φιλομηλίου για την επιστασία των αλβανόφωνων κοινοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο Θεοφάνης Κόγια είναι «γνωστός στους Ορθοδόξους της Αλβανίας ως πρωτοστάτης διχαστικών ενεργειών», με την προαγωγή του να δημιουργεί έκπληξη -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- στους πιστούς στη γειτονική χώρα.

Ο αξιωματικός του Τουρκικού στρατού Δημ. Αρχοντώνης, σχισματικός ουνίτης "πατριάρχης" Βαρθολομαίος, διόρισε τον Αλβανό ακροδεξιό εθνικιστή Arjan Koja, εκλεκτό των ΗΠΑ... για να διαλύσει την Ορθοδοξία και στην Αλβανία...

Το πλήρες ανακοινωθέν της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας: «Ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης (Arjan) Koja, γνωστός στους Ορθοδόξους της Αλβανίας ως πρωτοστάτης διχαστικών ενεργειών, γεννήθηκε στα Τίρανα το 1966.
Φοίτησε για λίγο στο Ιερατικό Φροντιστήριο του Δυρραχίου και στη συνέχεια μετέβη στη Ρουμανία, όπου χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.
Επιστρέφοντας στη χώρα, επικεφαλής μιας ομάδας υπερεθνικιστών, την 8η Οκτωβρίου 1995 εκδίωξε, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Κάστρο, στην παλαιά πόλη του Ελμπασάν, τους λειτουργούς της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Εκεί εγκατέστησε τον Νικόλα Μάρκου, "χειροτονημένο" από σχισματικό Επίσκοπο της Εκκλησίας των Σκοπίων, με την ονομασία "Ανεξάρτητη Εθνική Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγία Μαρία Ελμπασάν" (Kisha Ortodokseepavarur Kombetareshqiptare Shen Maria Elbasan). (Για την οδυνηρή αυτή διχαστική ενέργεια βλ. εφημερίδα "Ngjallja" - Νοέμβριος 1995).
Έκτοτε ο συνεργός του Νικόλας Μάρκου δεν έπαυσε να αποκαλεί δημοσίως την Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Αλβανίας ως ελληνική.
Χρησιμοποιώντας αμιγώς εθνικιστική και πολιτική ορολογία, συνεχίζει να κατέχει τον ιστορικό ορθόδοξο ναό του Ελμπασάν μέχρι σήμερα. (Βλέπε άνω των 15 σχετικές ανταποκρίσεις στην εφημερίδα "Ngjallja" π.χ. Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016, Απρίλιος 2016, Νοέμβριος 2018).
Μετά την αποτυχία του, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης εγκαταστάθηκε στις Η.Π.Α., όπου εντάχθηκε στην Ρουμανική Εκκλησία.
Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τις διασπαστικές ενέργειές του στα πρώτα χρόνια της ανασυστάσεως της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Προ τριετίας μετακινήθηκε στη Βοστώνη και αναζήτησε να γίνει Επίσκοπος εις διαδοχήν του Μητροπολίτου κυρού Nikon Liolin. Παρά ταύτα, η ηγεσία της O.C.A. απέφυγε την εκλογή του, όταν πληροφορήθηκε υπεύθυνα τις ανατρεπτικές ενέργειές του.
Προσφάτως επιδίωξε να ενταχθεί στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος τού υποσχέθηκε προαγωγή εις Επίσκοπον και με ταχύτατες διαδικασίες, κατά την επίσημη ανακοίνωση, εξελέγη Επίσκοπος Φιλομηλίου "ως Αρχιερατικώς Προϊστάμενος διά τας υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείονεν Ηνωμένες Πολιτείαις Αμερικής Αλβανοφώνους Ορθοδόξους Κοινότητας".
Η έκπληξη και η απορία είναι διάχυτες στους Ορθοδόξους της Αλβανίας για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, με την εμμονή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.
Περιοριζόμαστε στην αναγκαία υπενθύμιση των διχαστικών προβλημάτων που προκάλεσε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης κατά την εκ των ερειπίων ανασυγκρότηση της μαρτυρικής Εκκλησίας της Αλβανίας.
Τίρανα, 5 Ιουλίου 2023
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου»

Διωγμοί των ορθοδόξων Χριστιανών, από το ΟυκροΡάϊχ!

ΣΟΚ! Δεν αναγνωρίζουν τη βάφτιση Ορθοδόξων! Απαιτούν να ξαναβαπτιστούν από τους σχισματικούς ΟυκροΝαζί του Βαρθολομαίου!

Το πογκρόμ των Ορθοδόξων από τους ΟυκροΝαζί... & ο νιχιλιστής Αρχοντώνης...

«Την ημέρα που οι Χριστιανοί θα πάρουν σοβαρά την πίστη τους,
η επανάσταση θα είναι ασταμάτητη!
»
Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα

Σατανισμός! Ούτε σχισματική "εκκλησία", ούτε καν ουνία!

«Ουαί υμίν, γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,
οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δέ γέμουσιν οστέων νεκρών καί πάσης ακαθαρσίας»!
"Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται"!


✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top