Αρνητικό δημοσίευμα για τη χώρα μας - Τι αναφέρει τουριστική ιστοσελίδα

Γνωστή τουριστική ιστοσελίδα προτρέπει τους αναγνώστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, «για πέντε λόγους», ενώ συνοδεύουν το δημοσίευμα, με βίντεο του TikTok.

«Σκέφτεστε να κάνετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ελλάδα; Αν και μπορεί να φαίνεται προφανής επιλογή για ευρωπαϊκές διακοπές, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας» αναφέρει το traveloffpath.com.

Παρακάτω αναλύονται οι λόγοι, σύμφωνα με το άρθρο, για τους οποίους η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στους πιθανούς προορισμούς των επίδοξων ταξιδιωτών.

Υπερπληθυσμός: «Ακόμα και ιστορικά μνημεία όπως η Ακρόπολη, αισθάνονται τις επιπτώσεις του υπερτουρισμου και νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στη διάσωση του ιστορικού πολιτισμού της χώρας .

Ενώ η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός διακοπών, το καλύτερο είναι να περιμένετε μέχρι να αραιώσει πραγματικά ο κόσμος και να πάτε εκεί τον Οκτώβριο. Είναι ο ιδανικός μήνας, καθώς ο καιρός είναι ακόμα αρκετά ζεστός για να απολαύσετε μεγάλες ηλιόλουστες ημέρες και τα νερά είναι αρκετά ζεστά για να κολυμπήσετε.

Επιπλέον, οι τιμές είναι χαμηλότερες, καθώς είναι το τέλος της τουριστικής σεζόν. Μια επίσκεψη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο θα έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστο έως καθόλου προσωπικό χώρο, μια αγχωτική εμπειρία και τεράστιες ουρές για τα πάντα.

Αφόρητη ζέστη: Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά και ο ζεστός καιρός παρατείνεται κάθε χρόνο, αυτό που κάποτε ήταν ένα ωραίο ζεστό καλοκαιρινό hotspot έχει πλέον γίνει σχεδόν ανυπόφορο, σε ορισμένα μέρη της χώρας.

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα αναφέρει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τα τελευταία χρόνια- δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανεβαίνεις σκαλοπάτια, να εξερευνάς αρχαίους χώρους μέσα στην αποπνικτική ζέστη.

Φυσικά, τα νησιά είναι ένα ωραίο μέρος για να πάτε, αλλά οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι υψηλές, καθιστώντας τον ύπνο στο χαριτωμένο μικρό αυθεντικό κατάλυμά σας χωρίς κλιματισμό, σχεδόν αδύνατο.

Υψηλές τιμές: Η τουριστική περίοδος αιχμής της Ελλάδας από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι και η πιο ακριβή. Αναμείνατε υψηλότερες τιμές για τις πτήσεις, τα καταλύματα, τις μεταφορές, ακόμη και για καθημερινά έξοδα όπως φαγητό και ποτά. Η αναμονή μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς οι τιμές τείνουν να μειώνονται.

Περιορισμένη διαμονή: Με την αύξηση των τουριστών, η εύρεση κατάλληλων καταλυμάτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είτε ψάχνετε για Airbnb, πολυτελές ξενοδοχείο ή ξενώνα, είναι πιθανό πολλά μέρη να είναι ήδη κλεισμένα για το καλοκαίρι.

Ό,τι έχει απομείνει μπορεί να είναι υπερτιμημένο ή να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Ενώ ανοίγουν περισσότερες επιλογές διαμονής, η προσφορά εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη ζήτηση.

Αεροπορικά ταξίδια: Οι πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι εφιάλτης λόγω του υπερπληθυσμού των αεροδρομίων, της υποστελέχωσης, των πιθανών απεργιών και άλλων παραγόντων. Αν είναι δυνατόν, σκεφτείτε να αποφύγετε τα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι για να γλιτώσετε το άγχος και τις ταλαιπωρίες.
@thepetitewanderer The crowds in Santorini are insane 😅 #santorini #santorinigreece #santorinichallenge #greekislands #travelgreece #oia ♬ original sound
 
Top